banner113

Kızıltepe STK Platformundan Sınav Cezasına sert tepki

Kızıltepe STK Platformu Sınavların Kızıltepe’de yapılmamasına sert tepki göstererek iki yıldır Öğrencilerimiz cezalandırılıyor açıklamasında bulundu.

  Kızıltepe STK Platformundan Sınav Cezasına sert tepki

Kızıltepe STK Platformu sözcüsü Mehmet Şerif Öter tarafından yapılan yazılı açıklamada “ Kızıltepe ilçemiz 257 bin Nüfuslu 73000 öğrencisi ve 3500 öğretmeni olan Türkiye’de bir çok ilden daha büyük Mega bir ilçedir.

Son iki yıldır kademeli olarak YGS LYS ve KPSS en son Ehliyet ve Açık öğretim sınavları Kopya iddiasıyla ilçemiz cezalandırılarak yapılmadı.” Şeklinde konuştu. 

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre 2009 yılında İlçemizde yapılan Üniversite sınavında 84 öğrencinin ve 77 görevlinin kopya iddialarıyla ilgili yapılan derin ve ciddi soruşturmalar neticesinde ihmali suçu ispatlanabilen az sayıda kişi çıkmış ve cezalandırılmıştır diyen Öter “ Türkiye Cumhuriyeti Sosyal ve hukuk devletidir. Suç işleyen herkes cezasını çekmeli elbet buraya kadar her şey normaldir. Ama normal olmayan, sosyal, hukuk devlet anlayışıyla bağdaşmayan şudur ki bireyin işlediği suçun cezasını topluma ödetmek, bu tür ceza yöntemleri artık kabile devletlerinde bile uygulanmıyor. Tasvip edilmeyen kopya iddiaları birçok yerde ortaya çıkıyor. Geçen yıllarda Ankara, başta olmak üzere bu güne kadar Ülkemizde isimleri kopya iddialarıyla anılmayan yer kalmamıştır.  O zaman tüm bu yerlerde artık sınav yapılmaması gerekir.” Dedi.

Öter, “ Geçen hafta sonu Açık öğretim sınavları vardı 3000 öğrencimiz Mardin merkeze bağlı okullarda sınava gitmek için çektikleri eziyetleri STK Platformu olarak şahit olduk. Çalışan tüm toplu taşıma araçları devreye girdi yinede ihtiyaca cevap veremiyordu. Mardin Kızıltepe arası adeta araç kuyruğu yaşandı. Tespit ettiğimiz başka bir çelişkide Mardin’de sınavda görev yapmak için Kızıltepe’den öğretmen talep edilmesi. Madem Kızıltepe eğitim camiası, öğrencileri kopyacıdır, güvensizdir, cezalıdır. Nasıl oluyor da görevlendiriyorsunuz. Öğretmenlerimiz suçsuz ise ki biz inanıyoruz ki suçsuzdurlar. O zaman suçlu olan sınavların yapıldığı binaların duvarlarıdır.” İfadelerini kulandı.

Kızıltepe Nüfusuna kayıtlı olan 73 binden fazla öğrencilerin ve 3500 öğretmenimize yapılan bu haksızlığa derhal son vermelerini istediklerini belirten Öter “  İlçe halkı olarak kendimizi karalamış, fişlenmiş ve aşağılanmış görüyoruz. Yapılan potansiyel suçlu muamelesi bunun ifadesidir, Başka bir izahatı yoktur. Bu durumun ortaya çıkması tesadüf olmadığını kopya iddialarına bakıldığında her taraftan komplo kokuyor. Sınavın yapıldığı bir salon görevlisi kendi gibi görevli olan arkadaşı öğrencilere kopya verirken kamaraya çekiyor,net olan bu görüntüleri Uğur Dündar büyük bir skandal şeklinde ana haberde servis ediyor.Kopya veren görevli kamaraya poz vermesi ne kadar inandırıcıdır. Tüm bunların Kızıltepe’nin geri kalması ve potansiyelinin başka yerlere taşınmasının kirli bir oyunu olarak düşünüyoruz.” Dedi.

Geçen sene Çev-Gön. Derneğimiz konuyla ilgili imza kampanyası başlattı 15000 imza topladı yetkililere gönderdi, ne yazık ki yetkililerimiz halkımızın imzalarını ciddiye almamış olmalı ki herhangi olumlu bir gelişme olmadı. Kızıltepe sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak konuyla ilgili Haksızlığın giderilmesi için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Milli Eğitim Bakanımıza, Siyasilerimize ve idarecilerimize resmi dilekçeyle başvuracağız. Gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Eşitlik ilkesine aykırı bu haksızlığa derhal son verilmeli.Sonuç alınıncaya kadar hukuk içerisinde aşamalı olarak duyarlı tüm halkımızla sivil toplum gücümüzle tepkimizi ortaya koyacağız.” Dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2013, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER