Açık hava tiyatrosu Kızıltepelilerden ilgi gördü.

Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali kapsamında Kızıltepe de açık alanda 2 oyun sergilendi.

Açık hava tiyatrosu Kızıltepelilerden ilgi gördü.

Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali çeşitli etkinliklerle başladı. Bu yıl 3.sü düzenlenen festival 9 Kasım’a kadar sürecek. Festival kapsamında Bugün Kızıltepe’de açık alanda öğrencilere Tiyatro gösteri sunuldu.

Mardin Valiliği tarafından 367 bin lira bütçe ile düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Hizmet Vakfı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Halk Bankası, ilçe Kaymakamlıkları, Belediyeler, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından desteklenen Mardin 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivalinde, Yerli ve yabancı Tiyatro gruplarının bir hafta boyunca sergileyecekleri oyunlar ve atölye çalışmaları yer almakta.

Kızıltepe Özgürlük alanında ve Barış Parkında Karakedi Sanat, gezici kukla gösterileri grubu tarafından Bitkilerin yararı ve Fiko’nun Kulübesi adlı oyunlar sergilendi. 8 Okuldan yaklaşık 500 öğrenci ve vatandaşların izlediği oyunlar büyük ilgi gördü. Büyük bir merak ve dikkatle sahnelenen oyunu izleyen öğrenciler ilk kez bir tiyatro oyunu izleme fırsatı bulduklarını açıklarken, açık alanda sahneye konan oyunu yoldan geçen vatandaşlar da göz atmadan geçmediler.

Festival’de 51 gösteri, çeşitli konu başlıklı 3 atölye çalışması, olmak üzere toplam; 54 etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler çoğunlukla Mardin Merkez’de olmakla beraber, 6 yerli ve yabancı oyun Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde de dönüşümlü olarak gösterime sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER