banner113

Kızıltepe Kaymakamlığı 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Kızıltepe ilçesinde Muharrem ayı münasebetiyle kaymakamlık tarafından 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kızıltepe Kaymakamlığı 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Muharrem ayı nedeniyle Hükümet konağı bahçesinde vatandaşlara 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kızıltepe ilçesinde Mübarek aylar arasında yer alan ve Ramazan ayından sonra en hayırlı ay olarak bilinen Muharrem ayı münasebetiyle kaymakamlık tarafından hükumet konağı bahçesinde 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.


Kızıltepe Hükumet Konağı bahçesine kurulan kazanlardan vatandaşlara dağıtılan Aşure etkinliğine katılan Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Emniyet müdürü Abdullah Ergen, 
İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer ve Tapu kadastro müdürü Haluk Saruhan önlük giyip ellerine aldıkları kepçelerle vatandaşa aşure dağıttılar. 5 bini aşkın kişiye dağıtılan etkinlikte ayrıca ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, ilçe müftüsü Masum Taşçı, Kurum amirleri, oda ve STK başkanları ve muhtarlar’da katılarak dağıtıma destek verdi.

 

Aşure yemeği dağıtımından önce gazetecilere açıklamada bulunan Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “ Malumunuz Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayı Kur’an-ı Kerim’de geçen kutsal aylardan birisi Ramazan ayından sonra en değerli aylardan birisi çok mucizevî olayların olduğu Peygamber mucizelerinin gerçekleştirildiği bir ay. Malumunuz Hz. Hüseyin efendimizin tabiinleriyle beraber şehit edildiği bir ay. Artık bu aşure birazcıkta Kerbelalar yaşanmasın, insanlar ölmesin, şiddet olmasın manasını da ifade ediyor. Bizde kaymakamlık olarak bu mübarek ay vesilesiyle yaklaşık 5 bin kişilik aşure ikramını düşündük. Teşrif ettikleri için herkese teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

 

Kazanlarda dağıtılan Aşureleri alan vatandaşlar hazırlanan kapalı paketlerden de alarak aile fertlerine götürdüğü görürdü. Aşure dağıtımına yoğun ilgi gösteren Vatandaşlar Kızıltepe ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 11:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER