banner113

Müsiad Mardin Yeşilli’de Toplandı

MÜSİAD Mardin Şubesi geleneksel Dost Meclisi Yeşilli İlçesinde gerçekleşti. MÜSİAD Üyesi İşadamı Sadi Kerimoğlu ev sahipliğinde yapılan toplantıya Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli’de görev yapan bütün kurum amirleri, MÜSİAD Üyeleri ve Yeşilli’li işadamları katıldı.

Müsiad Mardin Yeşilli’de Toplandı

Dost Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar,  Bu yıl içerisinde 5 ayrı ilçede gerçekleştirdikleri ilçe toplantılarının 6.sını Yeşilli’de düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“KALKINMA PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıda söz alan Yeşilli Kaymakamı  Elif Canan Tuncer Ersöz, MÜSİAD Mardin Şubesi’ne  Yeşilli’de düzenledikleri  toplantı için teşekkür ederek, bu gibi organizasyonların toplumun kaynaşmasına olduğu gibi ilçenin gelişimine de önemli katkılarda bulunacağına işaret etti.

Ersöz Yaptığı konuşmada; “Mardin’imizin güzide işadamları derneğini Yeşilli’de ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz.  İlçemiz, Mardin’in en şirin ve ekonomik anlamda gelişim vaad eden ilçelerimizden biridir. Bu potansiyelin işler hale gelebilmesi için yeni proje çalışmaları yapmaktayız. Göreve henüz yeni başlamış olmamıza rağmen,  İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi açısından gerekli gördüğümüz her türlü proje ve yatırımın destek ve takipçisiyiz. Yeşilli’de tarım, hayvancılık, turizm ve lojistik alanında önemli bir potansiyelimiz söz konusudur. Mardinli İşadamlarımızın Yeşilli’ye ilgisini arttırmak için gerekli her türlü yayın ve desteği vermeye hazırız. MÜSİAD Mardin Şubesi’nin bu toplantısının bu alanda bir ilk olmakla beraber önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyor, toplantıyı ilçemizde düzenledikleri için Sayın Başkanın şahsında bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“YEŞİL VADİYE ESKİ HÜVİYETİNİ KAZANDIRACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise; “MÜSİAD Mardin Şubesi’nin ilçemizde düzenlediği bu toplantıda, ilk defa kalabalık bir işadamı topluluğunu ağırlanın heyecanını yaşamaktayız. Kendilerine bu çalışma toplantısından ötürü teşekkür ediyoruz. İlçemiz, her alanda gelecek vadeden ve spesifik özellikler taşıyan bir merkezdir.  Belediye olarak ilçemizde yatırım yapma arzusu içerisinde olan işadamlarımıza her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu çeşitli vesilelerle dile getirdik, getiriyoruz. Kentsel dönüşümle beraber, yeşil vadinin eski hüviyetine kavuşması için çalışma başlattık. Bu konuda kararlılığımızı tüm Yeşilli halkına deklere ettik. Altyapı ve Su sorunumuzu büyük oranda çözüme kavuşturduk. Yeşilli’de sosyal tesisleşme alanında ve konaklama imkânlarının arttırılması için projelerimiz devam etmektedir. Bu konuda işadamlarımızın yatırım desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Yerel ürünlerimizin daha sağlıklı bir üretim modeline kavuşturulup, tanıtımına yönelik yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yeşilli’de her türlü yatırımın bürokrasi engeline takılmayacağını taahüt ediyor, yatırımcıları ilçemize bekliyoruz” diye konuştu.

YEŞİLLİ YATIRIM İÇİN GÜVENLİ BİR LİMANDIR”

Yeşilli’de gerçekleştiridkleri toplantıya iştirak eden herkese teşekkür eden MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, gerek coğrafik yapısı gerekse merkeze yakınlığıyla adeta bir saklı cennet olan Yeşlli’nin yatırım açısından önemli bir gelecek vaat ettiğini söyledi.

Dündar yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “ İlçe toplantılarımızın 6.sını Yeşilli’de gerçekleştiriyoruz. İlçelerle buluşmamızdaki ana hedefimiz, ilçelerimizin potansiyelini kamuoyumuzla paylaşmaktır. Yeşilli ilçemiz meyve, sebze, kanatlı yumurta ve yerel ürünlerin çok rahat bir şekilde üretimine uygun bir mikroklimaya sahiptir. Tarımsal üretim ve tarım ürünlerinin işlenmesine yönelik tesislerin kurulmasına müsait bir yer olan Yeşilli, yatırım bekleyen ilçelerimizin başında gelmektedir. İç göçün engellenmesi ve istihdamın arttırılması için bakir olan ilçemize bütün işadamlarımızın ilgisini bekliyorum. Bu huzurlu ilçemizin yatırımlara açılması, ikinci OSB’nin Yeşilli ilçe sınırlarına kurulması, ilçe ekonomisine büyük bir ivme katacaktır.”şeklinde konuştu.

Çözüm Süreci’nin devamının ve toplumsal barışın sağlanmasının bölge ekonomisine büyük katkılarının olacağını ifade eden Dündar, her türlü saldırıya rağmen sürecin devamından yana olduklarını dile getirdi.

Kurum Müdürlerinin Yeşilli ile ilgili bilgilendirme konuşmalarının ardından Dost Meclisi, dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından gerçekleştirilen Plaket takdimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 12:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER