Kızıltepe Belediyesi Şehir Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan 20 bin kitap kapasiteli ve 120 öğrencinin aynı anda ders çalışabileceği Şehir Kütüphanesi hizmete açıldı.

Kızıltepe Belediyesi Şehir Kütüphanesi Hizmete Açıldı
 Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Şehir Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Alt katı kütüphane ve üst katı etüt merkezi olarak oluşturulan Şehir Kütüphanesi’nde şu an için 15 bin kitap bulunuyor. 20 bin kitap kapasitesi olan kütüphane salonu, 120 kişinin aynı anda ders çalışabileceği etüt salonu, 60 kişilik bir adet konferans salonu ile bir kafeterya bulunuyor. Öğrencilerin kitap okuyup rahatça ders çalışabilecekleri ortama sahip olan Şehir Kütüphanesi, ilçenin Tepebaşı Mahallesinde yer alan Mehmet Sincar Parkı’nda bulunuyor. 
Kütüphane açılışına Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Belediye Meclis Üyeleri, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, HDP Mardin il ve ilçe yönetimi, DBP Kızıltepe ilçe yönetimi, Mardin Ebedi Diller Derneği (MEDİ – DER) yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Eş Başkan Yılmaz, en önemli projelerinden biri olan kütüphane açılışını yaptıklarını belirterek, “Çağımızın en büyük gücü bilgidir. Gençlerimizin bilgiye ulaşabilmesi için bol bol okuyup araştırmaları gerekiyor. Geleceğin en büyük yatırımı eğitimle yapılır. Zamanın en büyük silahı eğitimdir, bilgidir, yani kitaptır. Biz kütüphaneleri önemsiyoruz. Kütüphaneler sadece ödev yapılan, ders çalışılan yerler değildir. İlgi duyulacak, her türlü kitabı okuyacağı, kendilerini geliştirebileceği yerlerdir. Kütüphanemizle öğrencilerimizi daha çok okumaya, daha çok araştırmaya yönlendirmek istiyoruz. Kütüphanemizde her türlü kitaptan yararlanabilsinler diye kapasitesini 15 bin kitap ile kütüphanemizi açıyoruz. Umuyoruz ki başlattığımız kitap kampanyası ile bu sayı ikiye, üçe katlanır. Kütüphanelerin zenginleşmesi için kitap armağan edelim” dedi. 
Konuşmanın ardından Şehir Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar daha sonra kütüphaneyi gezdi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019, 23:33

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER