banner113

100 bin sözleşmeliye memur kadrosu

100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasını içeren 'Torba Kanun' teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

100 bin sözleşmeliye memur kadrosu

Meclis Genel Kurulu'nda, 100 bin sözleşmeli personelin kadroya geçmesini öngören Torba Teklif olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

 
Torba Yasa, Meclis Genel Kurulu'nda 10 günlük maraton sonrasında kabul edildi. Meclis Genel Kurulu'nda yapılan açık oylamada teklif 285 oyla yasalaştı. 293 milletvekilinin katıldığı oylamada 285 kabul, 4 red, 4 çekimser oy kullanıldı.
 
100 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA GEÇECEK
 
Yaklaşık 100 bin sözleşmeli personel kadroya geçecek. Düzenleme ile 4B statüsünde 72 bin 485, mahalli idarelerde 23 bin 248, Sağlık Bakanlığı'nda 772 personel olmak üzere toplam 96 bin 505 sözleşmeli personel kadroya geçecek. 
 
Ayrıca Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Millî Güvenlik Kurulu ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği,  TOKİ, Başbakanlık, Spor Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent Enstitüsü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,  Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı,Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı,Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı,  Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nda çalışan genel şartları taşıyan  yaklaşık 3 bin 500 sözleşmeli personel de kadroya alınacak.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER