banner113

Irmak Jandarma Nezaretinde babasının cenazesine katıldı.

BDP'nin tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın babası Yusuf Irmak, Beşbudak (Qubulme) köyü Direkli (Welîke) mezrasında kitlesel bir törenle defnedildi.

Irmak Jandarma Nezaretinde babasının cenazesine katıldı.
BDP'nin tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın babası Yusuf Irmak, Derik'e bağlı Beşbudak (Qubulme) köyü Direkli (Welîke) mezrasında toprağa verildi. Cenaze konvoyu mezranın girişinde DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile Şırnak, Diyarbakır, Urfa ve Mardin başta olmak üzere BDP'nin bölge yöneticileri, belediye başkanları, MADAY-DER, MEYA-DER, KURDÎ-DER yöneticilerinin yanı sıra binlerce yurttaş tarafından karşılandı.

Omuzlara alınan cenaze köy camisine götürülerek burada dini vecibeler yerine getirildi. Daha sonra tekrar omuzlara alınan cenaze köy mezarlığına götürülerek burada toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından kitle Kızıltepe'de bulunan Tepebaşı Mahallesi'ndeki taziye çadırına geçerek aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Selma Irmak, askerin elindeki resmi evrakta defin işlemlerinin yapılacağı mezarlığın ismi geçmediği için mezarlığa gitmesine izin verilmemiş, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın Adalet Bakanlığı ile yaptığı telefon görüşmesinde Irmak'ın defin işlemlerine katılmasına sözlü olarak izin verilmesi üzerine aynı iznin askere fakslanması beklenmişti. Saat 12.00'ye kadar beklenen faks askerin eline ulaşamayınca Irmak'ın isteği üzerine cenaze daha fazla bekletilmeden toprağa verilmek üzere yola çıkmıştı.

Beklenen faks saat 14.00 sularında ulaştığı ve cenaze toprağa verildiği için Irmak babasının defin törenine katılamadı. Irmak'ın yarın saat 11.00'de babasının mezarını ziyaret edeceği belirtildi. Irmak'ın Çarşamba günü saat 08.00'de tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüleceği öğrenildi.
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 00:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahsum aydın
mahsum aydın - 11 yıl Önce

kenco gene arkana almışsın yusuf amcayı seni ne severdi hayın ortak gene onundesin onunnn:(((((

SIRADAKİ HABER