banner113

Tesettüre Çağrı Platformu

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde Tesettüre Çağrı Platformu(TES ÇAĞ) tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında başörtü yasağına tepki gösterildi. Hükümette sorunu çöz yoksa devrileceksiniz mesajı verildi.

TES ÇAĞ Platformu Kızıltepe Temsilciliği tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığının yeni kılık-kıyafet yönetmeliğine tepki gösterildi. Özgürlük Meydanı`nda saat 12.30`da başlayan basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar sloganlar atarak başörtü zulmünü protesto ettiler.TES-ÇAĞ adına basın açıklamasını İbrahim Bahadur okudu.

İşte o okunan basın açıklamasının tam metni

Basın açıklaması

Allah’a hamd olsun ki, O insanı en güzel biçimde yarattı ve bizleri ümmetlerin en hayırlısı olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmeti yaptı. Salat ve selam mahlûkların en hayırlısına ki; O, insana doğru ve hidayet yolunu gösterdi.

Yüce Allah, ilk insan Hz. Adem (a.s)’dan beri örtünme emrini farz kılmıştır. Örtü, bütün semavi dinlerde olduğu gibi İslam’da da farzdır.

Yüce Allah (c.c) Kur’an-ı kerimin Nur Süresi 31.ayetinde şöyle buyurmuştur. “Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, ziynet(yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar…” Ayrıca Azhap suresi 59.Ayetinde “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.” İşte bu ayetler Allah’u Teâla’nın örtü hakkındaki kesin emridir.

Peygamber (a.s) devrinde örtü emri geldiğinde sahabe hanımları hemen itaat ederek bu emri yerine getirmişler ve Hz. Ayşe validemizin haber verdiği gibi; “Örtü emrinin ilk gününün sabahında her kadının başını siyah bir bez parçasıyla örtünmüş halde cemaatle namaza durdular.” Allah’u Teâla’nın örtü emri hemen yerine getirilmişti.

Ülkemizde halkın %99’u Müslüman olmasına rağmen örtü emri hala kamu, kurum ve kuruluşlarında serbest olmayışı acı bir tablodur. Müslümanlar inançlarını özgürce yaşamamaktadırlar. Hükümet iktidara geldiğinde seçim vaadi olarak “Bu örtü sorununu ancak biz çözeriz” demesine rağmen çözüm noktasında hiçbir ciddi adım atılmamıştır. Ve en son çıkardığı yönetmelikle sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Herkesin hakkı verilirken neden inançlı insanların önü kapatılıyor. Herkes okullarda ve kamu kuruluşlarında kendi kimliğini dış görünüşüyle yansıtırken, inançlı bacılarımız kendi İslami kimliklerini niye yansıtmasınlar? Bu uygulama kime hizmettir. Soruyoruz? Bunun hesabını hem halka hem de Allah’a vereceksiniz.

Tesettür birçok hükümet devirmiştir. Ve en son başörtüsünün ahı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dincer’i koltuğundan etmiştir. Umarız yeni milli eğitim Bakanı aynı hatayı yapmaz ve yapılan bu hatayı düzeltir.

Tesettür İslam’ın mukaddesatındandır. Asla bir bez parçası değildir. Dikkat edin, Peygamber (a.s) devrinde Müslüman bir bayan sahabenin Beni Kureyza Yahudilerinin bulunduğu bir kuyumcu dükkânında örtüsüne el uzatılır. Bunu duyan Peygamber (a.s) örtü için Yahudilere savaş açmış ve onları Medine’den sürmüştür. Bizlerde Müslümanlar olarak bu işin peşini asla bırakmayacağız. Sadece kamuda değil her alanda serbest oluncaya ve anayasal olarak güvence altına alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kız çocuklarının tesettürlü okumalarını bir türlü hazmedemeyen İslam düşmanları yüz yılı aşkın bir süredir halkın imanıyla, örtüsüyle savaşan ve bu savaşta akıl almaz zulümler işleyen bu kişiler devletin tüm imkânlarını kullanarak özelde Müslüman kadının tesettürüne, genelde ise bütün Müslümanların üzerine baskılarını devam ettirmiştir ve ettirmekteler.

Müslüman bayanlar bu ülkenin öz evlatları ve gerçek sahipleridir. Rablerinin emri olan tesettür farizasını yerine getirdikleri için binlerce bayanın, evrensel hukuk ilkelerinin kendilerine tanımış olduğu haklardan istifade edememiş ve edememektedirler. Bu uygulamalar faşist, laik ve dinsiz uygulamaların sonucudur. Cunta sever din düşmanlarını cesaretlendirip rahatlıkla tesettür yasağını sürdürebilmelerini sağlayan yasal boşluklardır. Okullarda küçücük kız çocuklarına koca koca adamlar kafa tutmakta, onları darp ve tecrit etmektedir.

Bireyin inançlarından ve ideolojilerinden dolayı fıtraten sahip olmuş olduğu yaşama hakkı, özgürlük hakkı, ana dili konuşma hakkı, inançları gereği yaşama ve yaşatma hakkı, eğitim ve öğretim hakkı, sosyal ve kültürel hakları, özgürce düşünme hakkı ve kendisini ifade etme hakkı, kime ibadet edecek ve kime kulluk yapması gerektiğini kendisi karar verme hakkı vb. haklardan inançları gereği hiç kimse mahrum bırakılamaz. Bu kısıtlamalar; anayasa, kanun ve tüzüklere, insan haklarına ve insanın fıtratına aykırı olup kabul edilemez bir zulümdür.

Hükümete Sesleniyoruz!

  1. İnancın önündeki tüm engellerin biran önce kaldırılmasını istiyoruz.
  2. Başörtüsüne her alanda özgürlük getirilmesini
  3. Karma eğitimin sona erdirilmesini, kız ve erkeklerin ayrı okullarda okumaların sağlanmasını istiyoruz.
  4. Okullarda mescit ihtiyacının giderilmesini ve ibadetlerini yerine getirebilmek için her okulda mescit açılmasını istiyoruz.
  5. Irkçılık eseri olan “andımız” dayatılmasının kaldırılmasını
  6. Mukaddesata hakaretin suç sayılmasını istiyoruz.
  7. Eğitimde velilerin tercihlerinin dikkate alınmasını istiyoruz. Çocuk reşit oluncaya kadar anne babasının eğitimi ve gözetimi altındadır. Din ve dil eğitiminde ebeveynlerin tercihi ve talebi dikkate alınmalıdır.
  8. Halkın inançları ve etnik kimlikleri anayasal güvence altına alınmalı ret ve inkar politikası sona ermelidir.
  9. Bu ülkede farklı etnik unsurları bir arada tutacak tek unsur İslam olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle devletin halkın dini olan İslam ile barışması sağlanmalıdır.
  10. Bizler hakkımız olan inancımızdan ve tesettürümüzden asla taviz vermeyecek ve bu zulüm bitene dek haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Basın açıklamamıza destek veren Basın mensupları ve siz değerli halkımıza teşekkür ediyoruz. Yüce Allah bu duyarlılığınızı ahirete azık yapsın.



 






















wwwmamoste.com

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2013, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER