banner113

Kızıltepe 23 Nisan Anasınıfı Öğrencilerinin Havaalanı Sevinci

Kızıltepe 23 Nisan İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri Mardin Havalimanını Ziyaret Etti

Kızıltepe 23 Nisan Anasınıfı Öğrencilerinin Havaalanı Sevinci

Kızıltepe 23 Nisan İlkokulu Anasınıfı öğlen grubu öğrencileri hava ulaşımını öğreniyoruz faaliyeti kapsamında Mardin Havalimanını Ziyaret Etti . Geziye 60 öğrenci katıldı.

Havalimanı faaliyetinde ilk olarak öğrenciler uçağa binerek uçak içinde kendilerine hostesler tarafından genel tanıtım yapıldı. Sonrasında kuleyi tanıdılar. İtfaiye bölümünde yangın söndürme uygulaması yaptırıldı. Uçağın kalkış anını izlediler. Daha sonra havalimanının kafe bölümünde idare tarafından öğrencilere ikramda bulunuldu. İkram sonrası çocuklar oyun alanına da uğradı ve biraz eğlendikten sonra Havalimanı Müdürü Vehbi DOĞRUYOL’a teşekkür ettiler.

Ana Sınıfı F Şubesi Öğretmeni Günay ÇAVDAR;

“Bu tür geziler ile öğrencilerimizin somut öğrenmelerini daha kalıcı hale gelmektedir. Çocuklarımız bu tür geziler sayesinde yaparak-yaşayarak öğrenmelerini kalıcı hale getirmektedirler.Üç saat süren bu faaliyet sayesinde öğrencilerimiz hava yolu ulaşımı hakkında güzel bilgiler edindiler“ dedi.

Okul Müdürü Yurdal DEMİREL ise;“ Ders dışı etkinlikler ve bu çerçevede geziler çocuğun gelişiminde, ders içi faaliyetler kadar önemlidir. Geziler ve ders dışı etkinlikler, öğrencilerin okul içi öğretim süreci içerisinde öğrendiklerini pekiştiren, çocuklara; olayları, kişileri, doğal koşulları içinde tanıma, bu kişilerin sorunlarını kavrama, eleştirici düşünme yeteneğini geliştirme, kişilere ve olaylara nesnel ölçülerle yaklaşma, sorumluluk duygusu gibi önemli davranışlar kazandıran; yeni çalışmaları özendiren, yaşamla ilişkilendiren, görerek ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan etkinliklerdir.

Okulumuz ana sınıflarından öğlen grubundaki arkadaşların havalimanına yaptıkları gezide öğrencilerimizin somut öğrenmeleri açısından çok güzel bir örnek oldu. Bu gezinin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Günav ÇAVDAR ve havalimanı personeli ve velimiz olan Remziye YİĞİT başta olmak üzere diğer şube öğretmenlerimiz Hülya AKAN, Serap SİN ile havalimanı çalışanlarına teşekkür ederiyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 23:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER