banner113

Dünyanın en uzun adamı Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret etti

Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret eden dünyanın yaşayan en uzun boylu insanı tescilli, 2 metre 51 santimetre boyundaki Sultan Kösen, Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret etti.

Dünyanın en uzun adamı Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret etti

Dünyanın yaşayan en uzun insanı tescilli, 2 metre 51 santimetre boyundaki Sultan Kösen ve beraberindekileri Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Salman, Şemsettin Sulhan, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları karşıladı. Dünyanın yaşayan en uzun insanı tescilli, 2 metre 51 santimetre boyundaki Sultan Kösen, Kızıltepe Belediyesi ziyareti sırasında ilgi odağı oldu.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde ikamet eden Sultan Kösen , 2010 yılında uzun boyunun yanında uzun elleri ve uzun ayakları ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Dünyada eşine az rastlanan beynindeki bir hastalıktan dolayı boyu devamlı uzayan Sultan Kösen, kırılması zor bir rekora daha imza atmıştı.Boyu 2 metre 51 santime ulaşan Kösen, 2010'da 2 metre 47 santimle Guinness Rekorlar Kitabı'na üç ayrı dalda girmişti. Geçen yıldan bu yana geçen zamanda yeni ölçümlere göre boyu biraz daha artmış. Yeni ölçümlere göre boyu 2 metre 51 santim oldu. Bu da yeni bir dünya rekoru. Dünyanın en uzun insanı olarak 2012'de de Guinness Rekorlar Kitabı'nda birinci olarak yer almıştı.

Mardin’i en güzel şekilde temsil ediyorum

Kızıltepe Belediyesi’ni ziyaret eden dünyanın yaşayan en uzun boylu insanı tescilli, 2 metre 51 santimetre boyundaki Sultan Kösen, “Mardin'i en güzel şekilde Avrupa'da ve dünyada temsil ediyorum, bundan dolayı da çok mutluyum. Dünyada en uzun boyun yanında en uzun elleri 27,5 cm ve en uzun ayağı 36,5 cm rekoru da bende. Üç rekoru birden taşıyorum” diye konuştu.

Dünyanın en uzun adamından barış çağrısı!

Sultan Kösen, barış çağrısında şunları dile getirdi: “Artık hiçbir eve ateş düşmesin. Hiçbir annenin gözyaşı akmasın. Bizler de özgürce ve kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Kürt sorunu demokratik yollarla ancak çözülebilir. Herkes elini taşın altına koysun. Hep birlikte barış içerisinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Geçici değil kalıcı bir barışın tam zamanı” şeklinde konuştu.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ise, “ Sultan Kösen’e yaptığı ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.  Demokratik çözüm sürecini destekliyoruz. Demokratik çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. Tabi ki bu süreçte devletin ve AKP hükümetinin sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve güven ortamı oluşması için barışçıl adımlar atması gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER