banner113

Demokrasiden dönüş olmamalı, Çözüm Süreci sürmeli

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerinden (STK) tepki geldi. Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD), İPEKSAYDER, SAMEDER, KESDER, BAŞAKDER ve MEZ-KÖYDER dernekleri bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

Demokrasiden dönüş olmamalı, Çözüm Süreci sürmeli
Ülkedeki demokratik kazanımların kaybedilmemesi çağrısında bulunulan açıklamada toplumun dinamiklerinden olan bir sivil harekete yönelik yapılan bitirme propagandasının kaygı ile izlendiği bildirildi.

Yapılan uygulamaların anti demokratik olduğu dile getirilen açıklamada Hizmet Hareketinin bu güne kadar ülke ve ülke insanının aleyhine hiçbir işe imza atmadığı, bilakis ülkenin ve insanların kalkınması amacıyla bir araya gelen gönüllüler topluluğu olduğuna dikkat çekildi.

KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan tarafından okunan açıklamada şöyle denildi:

Demokrasiden dönüş olmamalı, Çözüm Süreci sürmeli

Evrensel insani değerler çerçevesinde, birlikte yaşama kültürü oluşturmayı hedefleyen, bir sivil toplum hareketi olan Gönüllüler Hareketinin yok edilmeye çalışılmasını toplumun dinamikleri açısından son derece tehlikeli ve anti demokratik buluyoruz.

Bu uygulamalarla ülkemizdeki barış ve kardeşliğin tesisi adına başından beri desteklediğimiz Çözüm Sürecinin de son dönemlerde yaşanan gelişmelere kurban edilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Hizmet, evrensel değerlere ve insanlığa hizmet etmektedir

Dünya genelinde 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren bu hareket, kendi kaynağı olan Anadolu insanının büyük teveccühünü ve desteğini kazanmıştır. Bu hareket, kültürümüzü tanıtmak, ülkemizi sevdirmek, işadamlarına öncülük etmek, insani yardım yapmak, manevi değerleri korumak, evrensel değerlerle eğitim faaliyetleri yürütmek, birlikte yaşama kültürünü oluşturmak gibi pek çok faaliyet yapmaktadır. Bu hareket bugüne kadar ülkemiz aleyhine hiçbir çalışmanın içinde olmamıştır.

Dün övenler bugün hiç kimseye yapılmayan hakaretleri ediyor

Nitekim devlet büyüklerimiz de hareketin faaliyetlerine ve gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalara katılmış ve büyük memnuniyet ve övgüleri dile getirmiştir. Sayın Başbakanımızda birçok defa takdirlerini dile getirmiştir. TUSKON 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda (Mart 2012) şu sözleri ifade etmiştir: ‘Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız. Siz arkanıza mafyayı, çeteleri, cuntaları almadınız. Siz, arkanıza Galata bankerlerini almadınız. Siz arkanıza hazineyi, siz arkanıza kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz ideolojiyle yürümediniz. Siz dayatmalara, baskılara, engellere boyun eğmediniz. Siz arkanıza sadece ve sadece milleti aldınız. Siz, arkanıza milleti aldığınız için, milletle yürüdüğünüz için büyüksünüz ve bu ülkeyi büyütüyorsunuz.”

Daha düne kadar bu ifadelerle yere göğe sığdırılamayan, alkışlanan, alkış alınan bu güzel insanlara son günlerde ‘karşı tarafla’ başlayan ve bugüne kadar hiç kimseye söylenmemiş bir biçimde fitneci, paralel yapı, örgüt, çete, casus ve son olarak da haşhaşiler gibi ağır ithamlarda bulunmak toplumda derin yaralar açmıştır. Toplumda oluşan bu yaralar bir an önce tedavi edilmeli ve uzlaşmacı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır.

Bazı medya kuruluşları sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ‘bir merkezden yönlendiriliyor intibaı’ verilerek her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle Hizmet Hareketine karşı kara propaganda faaliyeti yürütülüyor.

Bir boşluktan doğan ve özelikle bölgemizdeki gençlerin önün açan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına ciddi katkılar sağlayan dershaneler Anayasanın teşebbüs hürriyeti, eğitim alma özgürlüğü çiğnenerek kapatılmaya çalışılıyor.Toplumun büyük bir kesiminin karşı olduğu halde bir oldu bittiye getirilerek Anadolu insanın elinden bu imkan alınmak isteniyor.

Baskı ve kıyımlar yapılıyor, devlet eliyle bankalar batırılamaya çalışılıyor

Hizmet Hareketi ile ilgisi olduğu düşünülen İşadamları keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışıyor. Bazı işletmelerin ruhsatları iptal ediliyor, kamu kurumları ve bir kısım işadamları bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekme konusunda zorlanarak banka devlet eliyle batırılmak isteniyor.

Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar Hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutuluyor.

Hocaefendinin Allah rızasından başka gayesi yoktur

Allah rızasına kilitlenmiş bir ilim ve fikir insanı olan, hareketin fikir mimarı Muhterem Fethullah Gülen hayatta herhangi bir makam, mevkii, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmamıştır. Dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan Fethullah Gülen Hocaefendi örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılıyor.

Bütün bu gelişmeler tavanıyla-tabanıyla hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği adına kaygılandırmaktadır.

Hukukun üstünlüğüne inanılmalı ve ortam yumuşatılmalıdır

Toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, haksız ithamlarda bulunmamalıdır. Hukukun ve adaletin işlemesine imkân verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına güveni zedelenmemelidir.

Kamu görevlileri üzerinde bir baskı oluşturmamalı, görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmalarına imkan tanınmalıdır.

Bir an önce haksız ithamlardan, mesnetsiz suçlamalardan, ötekileştirme yoluyla toplumu kamplaştırmalardan vazgeçilmelidir.

Hukukun üstünlüğü ilkesi temel alınarak, toplumda yeniden bir sulh ve huzur iklimi oluşturulmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 21:17

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
IŞIK-1
IŞIK-1 - 10 yıl Önce

şu yazilanlari hayretle okudum siz kendinize hizmet dediğiniz ama genel anlamda hezimet” olduğunuzun çok iyi bilincindeyiz ..gerçekten siz hizmet değil hezimetsiniz” işkembe-i kübradan sallayabildiğiniz kadar sallamişsiniz kardeşlkten eşitlikten hizmet”dediğiniz hezimet haraketinin linç edilmek istendiğini felan filan şeylerden bahsetmişsinizde hocaniz yani (fethullah gülenin) üstad sait nursiyi hapishanede ziyaret ederken içimdeki türk kani bir kürdün elini öpmeme müsaade etmedi”derken acaba bugün dem vurduğu kardeşlik bilincine o zaman sahip değilmiydi..(bunu inkar etmeye kalkişmayin bu onun kendi ağzindan çikan söylemidir..eğitime verdiğiniz katkidan söz ediyorsunuz hayir yolu ile verilen arsalarda yine hayir yolu kumunu çimentosunu demirini cartini curtunu temin ettiğiniz yani kisaca bedavaya mal ettiğiniz sonrada piyasa değerinin iki katina biçtiğiniz dershane bedellerinin paralarini nereye gönderiyorsunuz merak ediyorum.(devami var)

IŞIK -2
IŞIK -2 - 10 yıl Önce

ve yine kurduğunuz o okullarda daha 10 yaşlarindaki çocuklara allah bizim ömrümüzden eksiltsin hocaefendinin ömrüne katsin”diye dua ettirirken hiçmi düşünmüyordunuz yoksa o çocuklari kendi kurbanlik kuzularinizmi saniyordunuz bence siz kurban olun o çocuklara.
şimdi çikmiş bir masanin etrafinda fotojenik poz vererek gerçeklerden uzak algimizi yönetmeye çalişiyorsunuz buna kapasiteniz yetmez abi”lerinizi çağirin

SIRADAKİ HABER