Berber ve Kuaförlere Maske ve Dezenfektan Dağıtıldı

Kızıltepe Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, Pazartesi günü işyerlerini açacak olan esnafa destek oldu..

Berber ve Kuaförlere Maske ve Dezenfektan Dağıtıldı

Coronavirüs COVİD-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen berber, kuaför, güzellik salonlarının Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebilecekleri kararı alınmasının ardından bu esnaf grubunda hazırlıklara başlandı.

 

Alınan karara göre berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin çalışma şartları açıklamıştu buna göre, 11 Mayıs’tan itibaren 09.00-21.00 saatleri arasında rendavu sistemi ile çalışacak olan bu işyerlerinde yan yana iki koltukta müşteri alamayacak, her müşteri için bir kullanımlık malzemeler ve dezenfekte şartı getirilmişti. Bu kapsamda Kızıltepe Esnaf ve Sanaatkarlar odası yaklaşık 500 berber, kuaför, güzellik salonları için bir çalışma başlatarak kendilerine destek çıktı.

 

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman tarafından kendilerine gönderilen 10 bin adet maske 500 adet dezenfektan kutusu ve ekipman Kızıltepe ilçesinde bulunan berber, kuaför, güzellik salonu esnafına dağıtıma başlayan Kızıltepe Esnaf ve Sanaatkarlar odası Başkanı Zeynettin Ayav yaptığı açıklamada, “ ilçemizde bulunan yaklaşık 500 Bay-Bayan Berber, kuaför ve güzellik salonları işletmeleri pazartesi günü açılacaktır. Öncesinde Perşembe ve Cuma günü işyerleri açılarak önce temizlik çalışması akabinde dezenfektan faaliyetine başlandı. Her bir işletmeye 20 adet maske bir kutu dezenfektan dağıtımına başladık. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yaman tarafından esnafımıza dağıtmak üzere 10 bin adet maske, 500 adet dezenfektan kutusu ve dezenfektan ekibi gönderildi. Mardin Valimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yaman’a, Kızıltepe Kaymakamımız/ Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Çam’a ve Birim müdürleri ile çalışanlara ve gönüllü görev alan bay bayan kuaför üyelerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 22:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER