Umut Kervanı Ramazan Bayram'ı Öncesi Bir Kez Daha Mardin’deki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü.

Ramazan içerisinde, Mardin’deki yetim, muhtaç ve mağdur ailelere gıda paketi yardımı ve nakdi yardım ulaştıran Umut Kervanı Vakfı Mardin Temsilciliği , İslam coğrafyasında her yıl Ramazan Ayının 15’inde kutlanan “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla yetimlere yönelik bir çalışmaya daha imza attı.

Umut Kervanı Ramazan Bayram'ı Öncesi Bir Kez Daha Mardin’deki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman Ramazan ayı boyunca organize ettikleri çalışmalar kapsamında bu sefer ulaşabildikleri yetimlere gıda, bayram şekeri ve et desteğinde bulunduklarını söyledi.

İnsani yardım faaliyetlerini arttırarak sürdürme gayretinde olduklarını ifade eden Akman, "Mübarek Ramazan ayının 15’inci günündeyiz. Her Ramazan ayının 15’inci günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Yetimleri sadece belirlenmiş bir günde hatırlamak değil, ihtiyaçları olduğu her zaman yanlarında olmak, ihtiyaçlarını gidermek ve ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak için ciddi projeler üretmek gerekiyor. Bizler de Umut Kervanı olarak Mardin’deki yetimlere yönelik çalışma içerisine girdik. Yaklaşık 50 yetim ailemize gıda, et ve bayram şekeri desteğinde bulunduk.”dedi.

Bu çalışmanın akabinde bayram öncesi yetim çocukları giydirme çalışması içinde olacaklarını ifade eden Akman, “Yetimler gülerse bizler de güleriz. Yetimleri sevindirirsek, biz de seviniriz. Efendimiz Salallahu aleyhi vesellem, yetimlere sahip çıkılması hususunda ısrarlı telkinlerde bulunmuştur. Yetim ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek, yalnız olmadıklarını göstermek için yetimleri bire bir ikametlerinde ziyaret ediyoruz. Onları kardeş aile ediniyoruz. Maddi manevi destek veriyoruz. Mardin’deki hayırseverlerin desteğiyle yetim ailelerimize destek oluyoruz. Bu anlamda yetimlere yönelik maddi-manevi katkı ve desteklerinizi daima bekliyoruz. Burada emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yetimler emanettir. Emanete en güzel şekilde sahip çıkmalıyız. Erdemli insanlar yetimlere sahip çıktığı oranda yetimler, suistimal edilemeyecek, sömürülemeyecek, kötü emellere maruz kalmayacaklardır." diyerek hayırseverleri yetimlere sahip çıkma çağrısında bulundu.

Kendilerine yardım yapılan yetimlerin yüzü gülerken, yetim aileleri de Umut Kervanı gönüllülerine teşekkür ederek kendilerini sevindiren hayırseverlere dua ettiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 14:22

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER