banner113

Belediye Başkanı Yılmaz Engelliler Derneğini ziyaret Etti.

Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve belediye meclis üyeleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Kızıltepe Engelliler Gücü Kulübü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Yılmaz Engelliler Derneğini ziyaret Etti.

Kızıltepe Belediyesi Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve belediye meclis üyeleri, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Kızıltepe Engelliler Gücü Kulübü Derneği’ne ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Yusuf Taşkın ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yılmaz ve belediye meclis üyelerini dernek binasında ağırladı. Yapılan ziyaret sırasında konuşan Yılmaz, engelli insanların sorun ve taleplerine karşı toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla engelli bireylerin hatırlanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “Engelli bireyler aslında sadece böyle günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğine inanıyoruz. Engellilerin toplumsal hayata eşit ve üretken bireyler olarak katılımlarının zorunluluğuna inanıyoruz. Engelliler haftası her yıl adet yerini bulsun diye hatırlanmasına karşıyız. Bizler her zaman engelli bireyleri savunmaya, dayanışmaya ve taleplerini ifade etmeye devam edeceğiz. Yalnızca bir gün değil her zaman yanlarındayız” dedi.

Belediyesi Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, engelli bireylerin sosyal hayata daha çok katılımını sağlamak için atılacak olan her adımın bir insanlık görevi olduğuna dikkat çekerek, “Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde bilinçlenmenin artması için her türlü çaba ve desteği sunacağız. Engelliler haftasını sizlerin şahsında kutluyoruz” diye konuştu.

Kızıltepe Engelliler Gücü Kulübü Derneği Başkanı Yusuf Taşkın ise, böyle bir günde hatırlanmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, Kızıltepe Belediyesi başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve meclis üyelerine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti. Taşkın, engelli bireyler ile empati kurulması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Şehirlerin imar planları engelliler düşünülerek yapılmalıdır. En çok şikayet ettiğimiz nokta bu. Kaldırımlar, yollar ve parklar yani sosyal alanlar engelliler de düşünülerek yapılabilmelidir. Kızıltepe için Engelsiz Park modeli istiyoruz. Böyle bir imkan sağlanırsa seviniriz. Bizim de elimize bir görev düşerse her zaman hazırız.”

Taşkın, Kızıltepe Engelliler Gücü Kulübü’nün Basketbol takımının şu an 2. Ligde mücadele ettiğini hatırlatarak, Kızıltepe Belediyesinin desteğini beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkan Yılmaz ise, Kızıltepe’nin engelliler basketbol takımına her zaman destek sunacaklarını sözlerine ekledi.

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduktan sonra dernek yönetimine bir buket çiçek verildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 15:21

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER