Mardin Umut Kervanı ramazan yardımlarına başladı

Mardin Umut Kervanı, ramazan ayı nedeniyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere gıda kolisi dağıtmaya başladı.

Mardin Umut Kervanı ramazan yardımlarına başladı
Mardin merkez Artuklu ilçesindeki fakir ve muhtaçlara çeşitli yardımlarda bulunan Umut Kervanı, ramazan yardımlarına ağırlık verdi.

“Ramazanda yardımlarınız bereketlensin” sloganıyla başlattıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman, Müslümanların ramazan ayını tebrik ederek, on bir ayın sultanı ramazanın gelmesiyle yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

 Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarının altını çizen Akman, şunları söyledi:

“Ramazan ayının başında fakir, mağdur ve muhtaç aileler için gıda kolisi hazırladık ve hazırladığımız gıda kolilerini dağıtmaya başladık. İnşallah bu yardımlarımız ramazan ayının sonuna kadar da devam edecektir. Yardımları götürdüğümüz ailelerin kayıtları bizde bulunup gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerdir. Bu aileler tespit komisyonumuz tarafından tespit edilen ailelerdir. Ramazan ayının sonuna doğru yüzlerce aileye gıda paketi ulaştırmış olacağız. Şu ana kadar 200’e yakın aileye gıda kolisi ulaştırdık, inşallah yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Gıda kolilerinin dışında kırmızı et yardımında da bulunduklarını kaydeden Akman, ramazan ayı boyunca hem muhtaç hem de yetim ailelere kırmızı et paketlerini ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR ile birlikte Yetim Giydirme Projelerinin de bulunduğunu dile getiren Akman, önümüzdeki günlerde yetimleri giydirerek ramazan bayramına hazırlayacaklarını ifade etti.

Akman, “Dün itibarıyla başlatmış olduğumuz bir projemiz daha var. Projemizin adı: İftarımı Kardeşimle Paylaşıyorum. Proje kapsamında, iftarımızı alıyoruz ve önceden belirlediğimiz ailemize giderek beraber iftarımızı açıyoruz. İftar sevincini kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Şu an gıda paketi verdiğimiz 2 yetim ailemizde 3-4 yaşındaki erkek çocuktan başka erkek yok. Durumları iyi değil, daha çok yardıma ihtiyaçları var. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Bizler de gücümüz ve imkânlarımız çerçevesinde, üye ve gönüllerimizin koşturması ve hayırseverlerin desteğiyle bu kardeşlerimize umut olmaya çalışıyoruz, olmaya devam edeceğiz.” dedi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 15:22

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER