banner113

Yavuz;“ Kızıltepe’de ikinci Tomografi cihazını kuruyoruz“

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, vatandaşlara “En iyi şeklide nasıl sağlık hizmeti verebiliriz?” düşüncesiyle çalıştıklarını söyleyerek Mardin’de yakında by-pass ameliyatlarını yapmaya başlayacaklarını ve Kızıltepe Devlet hastanesinde ikinci Tomografi cihazı kuracaklarını söyledi.

Yavuz;“ Kızıltepe’de ikinci Tomografi cihazını kuruyoruz“
 “Vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz”
Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, yeni hizmet binasında kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. 2019 yılında yapılan sağlık hizmetlerini değerlendiren Sağlık Müdürü Yavuz, vatandaşlara “En iyi şeklide nasıl sağlık hizmeti verebiliriz?” düşüncesiyle çalıştıklarını söyledi.

Yavuz, “Yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bizim sorunlarımızı biliyorsunuz ve soruyorsunuz en azından birinci ağızdan veriyorsunuz.” dedi.

Mardin’in Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle büyük bir göç aldığını hatırlatan Yavuz, “Binlerce misafirimiz buradaki sağlık hizmetlerini almaktadır. Her ilçemizde en az bir sağlık kuruluşumuz var. Mardin doğurganlık ve nüfus artışı hızı yüksek olan illerimizdendir. Bu nedenle çocuk ve yetişkin hasta potansiyeli yüksektir.” diye konuştu.

Yavuz, “183 tane aile sağlığı merkezi ve 226 aile hekimimiz var. Özellikle Mardin’de 2 yıl önce kurulan sağlıklı hayat merkezini önemsiyoruz. Bu merkezimizde ölüm sebeplerinden kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser konusunda bilgilendirme ve mücadele, ayrıca sigara bağımlılığı tedavisi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve psikolojik destek sağlayan birimlerimiz mevcut. Erkek ve kadın ayrı şekilde hizmet alabiliyor. Anjiyo hizmetinin ardından hazırlıklarımızın sonuna geldik kısa bir süre sonra By-Pass ameliyatlarına başlayacağız. Yaptığımız çalışmalar sonucu il dışına sevklerimizde büyük düşüş var bir çok tedaviyi ilimizdeki özel ve kamu hastanelerimizde gerçekleştirmekteyiz. Nusaybin ilçemize MR, Kızıltepe ilçemiz ise ikinci Tomografi cihazımı kuruyoruz.” diye konuştu.

Mardin’de sağlık alanında yapılacak yatırımlar ve sağlık birimleri hakkında bilgiler de veren Yavuz, son olarak şunları söyledi:

“En büyük sorunlarımızdan biri 112 Acil sağlık hattının gereksiz şekilde meşgul edilmesidir. Ayrıca ambulanslara gerektiği gibi yol verilmediğine müşahede ediyoruz. Aile sağlığı merkezlerini kullanalım. En küçük bir rahatsızlık için acil servislerini kullanıyoruz. Bu da gerçekten acil hastalara hızlı bir şekilde müdahalede gecikmelere sebep oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızın acil servislerini doğru kullanmaları önemlidir. Bir de önemli bir konu da halkın arasında yaygınlaşan aşı reddi. Bu çok yanlış bir algıdır. Bu anlamda aşının önemini anlatmak için özellikle kadınlarımızı, annelerimizle uzmanlarımızı buluşturacağız. Aşı bazı ciddi hastalıkların önlenmesi için hayati bir öneme sahiptir.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 23:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER