banner113

Marsu İş Güvenliği'nde Türkiye de 5. Sırada

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Büyükşehir Belediyelerinin hazırladığı İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayında 5. sıraya girdi.

Marsu İş Güvenliği'nde  Türkiye de 5. Sırada

Büyükşehir Belediyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayları"nın üçüncüsü,29  Büyükşehir Belediyelerin,Su kanal idareleri ve ÇSGB bakanlığı Katılımı  Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Üsküdar üniversitesinden uzman ve akademisyenlerin katkılarıyla 27-29 Kasım 2015 tarihlerinde Denizli’de gerçekleşti.İş sağlığı ve Güvenliği en iyi uygulama örneklerine  5. Sırada bulunan  Marsu Genel Müdürlüğü,  Çalıstay Süresince Tecrübe paylaşımı,İş  Sağlığı ve Güvenliği konularındaki teorik ve pratik yaklaşımlar ve aksaklıklar,Sürdürülebilir Yönetim prosesi, 6331 sayılı İsg kanunu ve bağlı yönetmeliklerde yapılabilecek Değişiklikler  v.b konularda önerilerde bulunarak  katkıda bulunmuş,Kurumuz İŞ Güvenliği Uzmanı Dr.Abdulkadir ÇELİK  Büyükşehir Belediyelerin Kazi İşlerinde  İş Emniyeti Ve Korunma Sistemleri konulu bir sunum  gerçekleştirmiştir. Konu İle ilgili açıklamada bulunan Marsu Genel Müdürü Dr.Etem ŞAHİN,” iş sağlığı ve güvenliğinde  en büyük kazancımız emekçilerimizin  sağlık ve refahıdır. Bilindiği üzere Kurumumuz 30 Mart  2014 Mahalli seçimlerinden sonra  kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Büyükşehir yasası kapsamında tüm ilçe merkezleri ve bağlı mahalleler hizmet alanına alınmış olup, zor şartlar altında kısıtlı imkânlara rağmen kesintisiz hizmet vermek hedefindeyiz.Hizmetlerimiz çalışanların emek ve gayretleri ile olmaktadır. İş güvenliği bakışımız emek ağırlıklıdır.İş Güvenliği yarına bırakılmayacak önemli ve önceliklidir.Asıl amacımız,çalışanlarımıza güvenli ve sağlıklı  çalışma koşulları oluşturmak. İş güvenliği Bir süreç işidir.Bugünden yarına olacak bir kavram değildir..Bizim için her insan bir cihandır. Çalışmalarımız bu bakış açısı ile sürdürmekteyiz.bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza Teşekkür Ediyorum'' Dedi.

Marsu Genel Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr.Abdulkadir ÇELİK ise “Bizim iş güvenliğinde temel felsefimiz AKILDAN KALBE İlkesidir.Yani İlk etapta İş güvenliği ve tedbirlerini Sevmek  sonrada bunu hayata tatbik etmektir.Bu başarı Üst yönetim ve İş Güvenliği Ekibizle beraber Çalışanlarımızındır.Bu kapsamda Emeği Geçen herkese  Özellikle Sayın  Eş başkanlarımıza,Bizim her zaman desteğini esirgemeyen Sayın  Genel Müdürümüze ve yardımcılarına tşk ederim.''dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 15:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER