banner113

Müsiad Mardin”Den Irak Kürdistan Bölgesine İş Gezisi

MÜSİAD Mardin Şubesi üyesi 16 iş adamı ile birlikte Irak”ta Erbil ve Duhok”u kapsayan üç günlük iş gezisi düzenledi.

Müsiad Mardin”Den Irak Kürdistan Bölgesine İş Gezisi

Heyet, program kapsamında Erbil Ticaret ve Sanayi Odası,Erbil EXPO Fuarını da ziyaret etti.Erbil ve Duhok”ta  iki ayrı iş görüşmesi toplantısına katılan MÜSİAD üyeler i Iraklı işadamları ile görüşmelerde bulundu.

İş gezisi hakkında bilgi veren MÜSİAD Mardin Şube Başkanı  Mehmet Ali Dündar,gezinin üyeleri için çok faydalı geçtiğini söyledi.Dündar”Irak Kürdistan Bölgesine yaptığımız bu ziyaret üyelerimizin oradaki ticari potansiyeli görmeleri açısından çok faydalı bir ziyaret olmuştur.Ebil Ticaret ve Sanayi Odası başkanı sayın Dara Jalil Al-Khayat ve heyeti ile yaptığımız resmi görüşmelerde bölgenin yatırım olanakları ve bürokratik durumu hakkında önemli bilgilere sahip olduk.  Dara Jalil Beyin bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Kendileri de Türkiye den gelen yatırımcıların da bölgenin kalkınmasında yaptığı katkıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Erbil de düzenlenen Expo fuarını da gezip fuardaki iletmelerle görüş alış-verişinde bulunuldu. Büyük bir kısmı Türk firmalarından oluşan fuar stantlarını gezerek, bölgede satılan ürünler hakkında bilgi aldık.’’ Dedi.

İki ayrı iş görüşmesi toplantısına katıldıklarını belirten Dündar, ‘’İlki Erbil de üyemiz İpekyolu Company’nin organizasyonu ile düzenlediğimiz ve bölge iş adamları ile bir araya geldiğimiz toplantı çok verimli geçti. Üyelerimiz ile bölge iş adamları önümüzdeki süreçte yapabilecekleri ekonomik iş birliği hakkında görüş alış verişinde bulundular. İpekyolu Company sahibi Lokman ve Cemal Arslan kardeşlere katkılarından dolayı minnettarız. Son gün Duhok’lu bir işadamının ev sahipliğinde yine Duhok tan bir toplantı yaptık. Burada da bölge iş adamları ile samimi ilişkiler kurma şansı bulduk. Irak Kürdistan bölgesi ekonomik alanda gelecek vaat eden, yüksek potansiyele sahip bir bölgedir. Türkiye’li iş Adamlarımızın bölgede her türlü yatırımı yapmalarına her hangi bir engel bulunmamaktadır. ‘’dedi

                MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet  Ali Dündar, Sonbahar da Erbil’e kikinci bir ziyaret gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 20:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER