banner113

Mardin-Şırnak SMMM oda mensubu Mali Müşavirlere Kamu Gözetim Kurumu Denetçisi ve Yeminli Mali Müşavir Fethullah DEMİR tarafından eğitim semineri verildi.

Kamu Gözetim Kurumu Denetçisi ve Yeminli Mali Müşavir Fethullah DEMİR Mardin-Şırnak SMMM oda mensubu Mali Müşavirlere enflasyonist dönemlerde mükelleflerin enflasyon nedeni ile değer kaybı ve varlıklarının gerçek değerlerine tekrar değerleme imkanı tanıyan vergi usul kanunun düzenlemeleri hakkında bilgilendirici seminer verdi.

Mardin-Şırnak  SMMM oda mensubu Mali Müşavirlere  Kamu Gözetim Kurumu Denetçisi ve Yeminli Mali Müşavir Fethullah DEMİR tarafından eğitim semineri verildi.

Mardin-Şırnak  SMMM odası konferans salononda yapılan eğitim toplantısına Oda başkanı Mehmet Ali KURTAY ,Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.
Seminerde ayrıca son dönemlerde zorunluluk arz eden Kamu Gözetimi Muhasebe Ve Denetim Standartları Kurumunun , AB düzenlemelerine uyum sağlanması ve Bağımsız Denetim kapsamının yeninden belirlenmesi ihtiyacı çerçevesinde, 30/11/2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6434 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı  ile Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumunun finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli ve üretken alanlarda kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını ve kredilerin amacına matuf bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla gerekli görülen bir makro ihtiyati tedbir olarak alınan  24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı Kurul Kararı(Karar) ve genel olarak Bağımsız Denetim konuları hakkında da bilgilendirme semineri yapıldı.


 Oda başkanı Mehmet Ali KURTAY eğitim sonunda meslek mensuplarının önemli bilgiler edindiğini, toplantının faydalı bir şekilde geçtiğini belirterek Fethullah DEMİR’e teşekkür edip Plaket takdim etti.
YMM Fethullah DEMİR de bilginin güç olduğunu belirterek bu imkanı sunan oda yönetimi ve katılan meslek mensuplarına bu yoğun dönemde katılım sağladıkları için meslek mensuplarına teşekkür etti.


Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER