Kızıltepe’de ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ Projesi meyvelerini vermeye başladı

Kayıt dışı öğrencilerin eğitime dâhil edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi kapsamında, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde okullaşma oranları, her geçen gün artmaktadır.

Kızıltepe’de ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ Projesi meyvelerini vermeye başladı


Kayıt dışı ve sürekli devamsız öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kazandırılması için, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN başkanlığında, mesleki eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve temel eğitim birimlerinden sorumlu yöneticilerden oluşan bir komisyon kuruldu.

Eğitimle Yeniden Buluşma projesi kapsamında, saha taramaları yapılması sonucunda, eğitimden uzak kalarak okula gelmediği tespit edilen öğrenciler okul idaresi ve rehber öğretmenler aracılığıyla öğrenci aileleri ile görüşerek ikna edilmeleri sağlandı.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN: “Bakanlığımızın başlattığı ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ Projesi kapsamında ilçemizde tüm kademelerde öğrenim gören ve farklı sebeplerle okuldan uzaklaşan veya bir üst öğrenim için kayıt yaptırmayan öğrencilerin eğitim-öğretim kapsamına tekrar alınmaları için ev ziyaretleri yapıyoruz. Kayıt dışı öğrencilerin eğitime dâhil edilmesi amacıyla ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde ve okullarımızda komisyonlar oluşturduk. Bu komisyonlar marifetiyle kapı kapı gezerek, gerekirse velilerin işyerlerine giderek görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İçinde bulunduğumuz tarih itibariyle birçok öğrencimizi tekrar eğitim-öğretim kapsamına dâhil etmiş bulunmaktayız. Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz mart ayı sonuna kadar Kızıltepe İlçemizde okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarmak olacaktır. Okullaşmayı kontrol altına almak ve tüm evlatlarımızı eğitim sistemimize dâhil etmek için çalışıyoruz.” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER