banner113

KASGİAD Etiyopya’ya iş gezisi düzenledi.

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) üyeleri, Afrika’nın gözde ülkelerinden aynı zamanda Afrika Birliğinin Başkentine ev sahipliği yapan Etiyopya’ya iş gezisi düzenledi.

KASGİAD Etiyopya’ya iş gezisi düzenledi.
Yedi kişilik bir heyetle Afrika’ya çıkarma yapan Kızıltepeli işadamları dört günlük gezi sonrası ülkemize döndü.

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan Etiyopya gezisi dönüşü açıklamalarda bulundu. Karaozan yaptığı açıklamada; ”Farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizle Etiyopya’ya iş gezisi düzenledik. KASGİAD olarak yıl içerisinde hedef pazarımızda olan ülkelere iş gezisi yapmaktayız. Daha önce Fas, Kazakistan, Kırgızistan ve İngiltere ’ye gezi düzenlemiştik. Bu ay da Etiyopya’yı programımıza aldık. Önümüzdeki aylarda ise Gürcistan, Almanya ve Hollanda’ya gezi planlamaktayız.” ded i.

Farklı sektörlerdeki üyelerden oluşan bir heyetle Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gittiklerini belirte Karaozan,“Heyetimizi Etiyopya’daki TUSKON yetkilileri karşıladı. Öncelikle Etiyopya’da yatırım yapan Türkiyeli işadamlarını ziyaret ettik. Programımıza Addias Ababa Ticaret Odası Sektörler Birliği Genel Sekreteri ve Ticaret Müşavirimiz ile görüşmelerle devam edildi. Daha sonra ise üyelerimiz sektörel pazarlara ve fuarlara yapılan gezilerle rehber eşliğinde piyasa hakkında geniş bilgi sahibi olma imkânı buldular. Yaptığımız gezinin üyelerimize ciddi katkılarının olduğunu düşünüyor ve üyelerimizin dünya ticaretinde yer almaya hazır olduğunu görüyorum.  Dernek olarak üyelerimizi dünyaya açmaya kararlıyız ve bu yolda faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.” diye konuştu.

Addis Ababa Ticaret Odası’nda görüşme yapılan Ticaret Odası Sektörler Birliği Genel Sekreteri Dawit Nerea Zegeye yaptığı konuşmalarda Türkiye’den gelen işadamlarına olan güvenlerinden ve ülkelerindeki yatırım olanaklarından bahsetti. Zegeye “Etiyopya devleti olarak Türkiyeli işadamlarına olan güvenimiz ve sevgimiz tartışılmaz. Özellikle TUSKON aracılığı ile ülkemize gelen ve ciddi yatırımlar yapan Türkiyeli firmalarda gördüğümüz samimiyet ve kalite bize ciddi katkılar sunmaktadır. Bu firmaların devamının gelmesi açısından KASGİAD gibi TUSKON derneklerinin ülkemize yaptığı ziyaretleri önemsiyoruz. Ülkemizde yatırım yapmanız için gereken işbirliğine hazırız. Hatta bunu derneğiniz ile yapacağımız bir Ticari İşbirliği Anlaşmasıyla da somutlaştırmak istiyoruz. Ülkemizde tarım, tekstil ve inşaat alanında ciddi pazarlar mevcut. Bu alanlarda yapacağınız yatırımlarda yapacağımız anlaşmayla da ciddi olanaklar sunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Addis Ababa Ticaret Müşavirliği ile yapılan görüşmede ise Etiyopya ve Afrika Birliği ülkelerindeki yatırım olanakları ve sunulan kolaylıklar hakkında bilgi alış verişi yapıldı. Addis Ababa Ticaret Müşaviri Zülfikar Kılıç, Etiyopya’nın yatırım yapılabilecek bir ülke olduğunu ve Afrika Birliği Başkentinin burada olmasının bu ülkeyi daha da fazla önemli kıldığını söyledi. Kılıç “Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa aynı zamanda Afrika Birliğinin de başkenti. Burada yapılacak bir yatırım tüm Afrika’ya yapılmış sayılabilir. Afrika birliği ülkeleri arasında yapılan anlaşmalar ile ithalat ve ihracatta çok iyi olanaklar sağlanmaktadır. Etiyopya Afrika’ya giriş kapısı sayılabilir bir ülkedir. Türkiye’den gelen işadamlarımızı burada yatırım yapmaya davet ediyoruz ve yatırımlarıyla alakalı her konuda yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

KASGİAD üyeleri yapılan görüşmelerin ardından ülkenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.  Gezide dünyada bulunan en eski insan iskeletini de görme fırsatı bulan işadamları dört günlük ziyaret sonrası Türkiye’ye döndü.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 11:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER