banner113

Mardin MÜSİAD“ Nusaybin Kaymakamının yazılı açıklamasını bir talihsizlik olarak görüyoruz“

MÜSİAD Mardin İle Nusaybin Kaymakamlığı arasında cereyan eden randevu alma polemiği ilgili olarak şUBE Başkanı Mehmet Ali Dündar bir basın açıklamasında bulundu.

Mardin MÜSİAD“ Nusaybin Kaymakamının yazılı açıklamasını bir talihsizlik olarak görüyoruz“
Basın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz.

Bilindiği gibi son günlerde basında yer alan derneğimiz (MÜSİAD) ile Nusaybin Kaymakamlığı arasında cereyan eden randevu alma polemiği ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şubesi bir işadamları derneği olup, temel ilgi alanı ekonomi ve ticarettir. Bu bağlamda derneğimiz Mardin merkez ve ilçelerinde Mardin ekonomisini ilgilendiren konularda üye işadamları ile toplantının yapıldığı merkezdeki işadamlarını, bir konu ve konuk çerçevesinde bir araya getirmektedir. Dost Meclisi adını verdiğimiz bu toplantılara mümkünse o ilçenin en büyük mülki idare amiri olan kaymakamlarımızı ve ilgili idari amirlerimizi davet etmekteyiz.

Önceki ay Derik ilçemizde Derik Kaymakamımızın konuk olduğu bir program düzenlemiştik. Bu toplantıda bir sonraki dost meclisinin Nusaybin’de yapılmasını kararlaştırmış ve ilgili çalışmalara başlamıştık. Mart ayının başından itibaren Nusaybin Dost Meclisi’nin hazırlıkları için Nusaybin’de ikamet eden derneğimiz üyesi ve aynı zamanda ev sahibimiz olan Bahattin Aydın ile Sektör Kurullarından sorumlu başkan yardımcımız Mesut Tahiroğlu’nu görevlendirmiştik. Arkadaşlarımız hazırlıklarına başlayarak öncelikle Nusaybin Kaymakamımız Abdulhalim Can’a ulaşmaya çalışmanın gayreti içerisinde olmuşlardır.

Nusaybin Kaymakamı başta olmak üzere Sanayi ve Ticaret Odası, Nusaybin Ticaret Borsası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Sulama Birliği Başkanlığı’na toplantı daveti iletme çalışmalarımız olmuştur. Söz konusu iletilen davetlere Nusaybin kaymakamımız dışında bütün misafirlerimiz katılıp, katılmayacakları konusunda geri dönüşlerini ilgili arkadaşlarımıza iletmişlerdir. Ancak Nusaybin Kaymakamlığı’mız üçü bireysel ziyaret olmak üzere; altı randevu alma girişimimize olumlu yada olumsuz cevap vermemiştir. Şöyle ki,

1- Ev sahibimiz ve üyemiz olan Bahattin Aydın , Mart ayının ilk haftasında ardışık olarak Nusaybin Kaymakamlığı özel kalemine giderek randevu talebinde bulunmuştur. Bir sonraki ziyaretinde randevu cevabı isteyen arkadaşımıza oradaki görevli Nuray isimli bayan “Kaymakam beye talebinizi ilettim, talebinizle ilgili herhangi bir görüş belirtmedi” demiştir. Bu olay ayrı zamanlarda üç kez tekrarlanmıştır. Arkadaşımız Bahattin Aydın ilk ziyaretinden itibaren randevu talebinin, randevu defterine not alınışına üç defa bizzat şahit olmuştur. Kaymakam beyin randevuya olumlu ya da olumsuz yanıt vermemesi üzerine işinin yoğunluğu durumunu da göz önünde bulundurarak Dost Meclisimizi sürekli ertelemek zorunda kaldık.

2- Yoğunluğun sebebini yapılan yerel seçimler olarak algılayıp, 30 Mart sonrasında sürekli ertelediğimiz Dost Meclisini tekrar Nusaybin’de yapma girişimlerini tekrar başlattık. Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda Nusaybin’de ikamet etmekte olan Mesut Tahiroğlu arkadaşımız, ilk olarak 9 Nisan Çarşamba Günü Saat 14: 37’de 415 10 25 Nolu telefondan kendisini tanıtarak Kaymakam beye iletilmek üzere derneğimiz adına randevu talebinde bulunmuştur. Bu talebe cevap alamayan arkadaşımız bu kez 11 Nisan Cuma Günü Saat 11: 35’te aynı numaradan talebini yinelemiş, kaymakamlıktan isminin Selahattin olduğunu söyleyen görevliye randevu talebini tekrarlamıştır. Aynı gün her iki arkadaşımız da beni arayarak randevu taleplerine cevap alamadıklarını ifade etmişlerdir.

3- Yaşanan tek taraflı iletişimsizlik üzerine MÜSİAD Şube başkanı olarak dernek müdürümüz kanalı ile bu defa ben kaymakamlıkla iletişim kurmak üzere 11 Nisan Cuma Günü Saat 15: 00 Sıralarında 415 10 25 Numaralı telefonu arattırarak görüşme talebimi ilettim.Nuray isimli bayan görevli, kaymakam beyin makamda olmadığını, cep telefonunu verebileceğini ve cepten kendisine ulaşmamızın daha sağlıklı olabileceğini söylemesi üzerine teşekkür edip ilgili numarayı alıp not ettim.

4- 11 Nisan Cuma Günü Saat 15: 13’te 0 533 168 ..65’nolu GSM Numarasını şahsi telefonumdan arayarak kaymakam beye ulaşma gayretlerini sürdürmeye devam ettim. Telefona cevap veren ve kendisini kaymakam beyin koruması olarak tanıtan Engin isimli görevli Kaymakam beyin müsait olmadığını ve konunun ne olduğunu bana sordu. 134 Saniye süren görüşmede kendimi tanıtarak Nusaybin’de yapacağımız dost meclisi için kaymakam beyle görüşmemiz gerektiğini anlatarak, konuyla ilgili bize dönüş yapılmasını talep ettim. Görevli en kısa zamanda talebi kaymakam beye ileteceğini belirtince görüşmemizi sonlandırdık. Ancak 15 Nisan Salı Günü Aydınlar tesisinde Saat 19’da yaptığımız ve yüze yakın katılımcının olduğu dost meclisimizin başlama anına kadar kaymakamlıktan bizlere herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

5- Dost Meclisi toplantımız sırasında bir STK Başkanımızın Kaymakam Beyin neden programa davet edilmediği yönündeki sitemvari sorusuna cevaben kendisine defaatle ulaşmaya çalıştığımızı nezaket çerçevesinde anlatmaya çalıştım. Bu olayın bir sonraki gün basında yer alması konuyu gündeme taşımış oldu. Dost Meclislerimize ilçe kaymakamlarının katılım zorunluluğu elbette ki yoktur. Ancak daha önce de dile getirdiğimiz gibi; Dost Meclisimizi yaptığımız ilçelerde öncelikle ilçe kaymakamını davet etmeyi bir görev biliyoruz.







Türkiye’de 74 Şubesi ve Dünya’da 64 ülkede 143 irtibat bürosu bulunan ülkemizin en güzide kurumlarından olan MÜSİAD’ın devleti idare eden yetkililerle olan iyi niyete dayalı ilişkisi kamuoyu tarafından bilinmektedir. MÜSİAD Ailesi kendi iştigal alanı dışında hiçbir alana angaje olmamakla birlikte, çalışmalarını ülkenin yöneticileri ile işbirliği çerçevesinde, ülke gelişimi için gerçekleştirmektedir.

MÜSİAD, hiçbir zaman ama hiçbir zaman yereldeki mülki, idari ve sivil birimlerle çatışma lüksünü kendinde asla görmemektedir.



Ancak, yereldeki idarecilerimizin de bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD’ı yıpratacak girişimlere bilerek yada bilmeyerek katkı sunmamalarını beklemek en tabii hakkımız olsa gerek.



Nusaybin Kaymakamımızın derneğimize yönelik basına yansıyan yazılı açıklamasını bir talihsizlik olarak görüyoruz.

Yukarıda gün ve saati belirtilen randevu taleplerimize cevap verilmemesi kamuoyunun taktir edeceği gibi tarafımızdan kaynaklanmamaktadır.Yukarıda belirttiğimiz kanıtlar ışığında ,kimin doğru söylediği,kimin iftiracı olduğu konusunu Mardin halkının takdirine bırakıyoruz.

Bu işleyişteki sıkıntının kaymakamlık bünyesinden kaynaklandığı bariz bir şekilde ortadayken, kaymakamın MÜSİAD Camiasını ve başkanını suçlamasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Yerel idarecilerimizin sivil toplum kuruluşlarını yıpratması hiç kimseye ve özellikle de kendilerine fayda sağlamayacaktır.

Randevu konusunun detaylarını ve elimizde bulunan kayıtlarını paylaştığımız bu açıklamadan sonra herhangi bir açıklama yapma gereği görmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Cereyan eden bu olayın ardından kaymakamımızın bizlerle irtibata geçmesi yerine basın yoluyla yazılı açıklamada bulunmasının altında yatan nedeni de anlamakta zorluk çekiyoruz.

Bu konunun polemik malzemesi haline gelmemesi için asıl gayret içerisinde olan tarafın MÜSİAD olacağını özellikle ifade ederken, kurumumuza yönelik asılsız ithamlara cevap verme gereğini zorunlu gördüğümü ifade etmeliyim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı

Mehmet Ali Dündar

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 22:09

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER