Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, düzenlenen Kürtçe şiir yarışması büyük bir destek ve ilgi gördü.
Kızıltepe düzenlenen Ortaokullar Arası Kürtçe Şiir Okuma Yarışmasına 30 ortaokuldan 30 öğrenci katıldı. Finalde 11 yaşındaki Delal Kandemir birinciliği elde etti.
Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Kürtçe şiir yarışması büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Açılış konuşmasını Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi okul müdürü Tarık Yılmaz tarafından yapılan konuşmasının ardından Kürtçe şiir yarışması Kürtçe Yüksek lisans öğretmenlerinden oluşan, Profesyonel jüri heyetinin, yerini almasıyla başladı.
Yarışmaya katılan bütün öğrencilere sertifika verilirken dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kürtçe Şiir yarışmamız Mardin genelindeki ilçeleri kapsayan ortaokul öğrencileri kapsayan bir organizasyon olarak düzenlendi. Bunun bir ilk olması bizi sevindirdi. Amacımız okullarda çocuklarımız anadillerini geliştirsinler ve Kürtçe ile derslerini görsünler. Buna dikkat çekmek için bu yarışmayı yaptık.” dedi.





