banner113

Kahraman: Kalkınma Kırsaldan başlar

AK Parti’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Mardin’in daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla şehri bir bütün olarak ele alan ve tüm ilçelerin kalkınmasına yönelik projeler hazırladıklarını söyledi.

Kahraman: Kalkınma Kırsaldan başlar

Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayan Kahraman, yerel seçimlerin önemli olduğunu, kalkınmanın yerelden genelde doğru olması gerektiğini işaret etti.

            Kahraman, Mardin için hazırladıkları dev projelerin yanında kırsal kesime çağ atlatacak projeler de hazırladıklarını dikkat çekti.


MARDİN'İ BİR BÜTÜN OLARAK KALKINDIRACAĞIZ

Mardin’i bir bütün olarak başta altyapı hizmetleri olmak üzere ilçeler arasındaki yol ağları, köylerin rehabilitasyonu, çöplerin toplanması ve kültürel değerlerin restore edilerek turizme kazandırılmasına öncelik vereceklerini anlatan Kahraman, “Kırsal kesimin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, kırsal alanların fiziki ve sosyal altyapı, çevre kalitesi gibi konularda gelişmişlik farklarının azaltılarak modern bir görünüme kavuşturulması amacıyla altyapı yatırımları projelerine ağırlık vereceğiz. Köylerin daha modern bir görünüme kavuşması ile Mardin bir bütün olarak kalkınmış olacak. Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, köy, belde ve ilçelerin potansiyellerinin çeşitlendirilerek işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlamasına yönelik ekonomik faaliyet yatırımları ile kuruluşların mevcut altyapı tesislerinin rehabilitasyonuna yönelik yatırımlarını teşvik etmeye ağırlık vereceğiz.  Vatandaşın mesleki yeterliliklerinin iyileştirilmesi, altyapı teknolojisinin yenilenmesi, turistik ve tarımsal ürünlerin işlenmesi, yöre ekolojisine ve pazar taleplerine duyarlı üretim planlaması, kırsal alanların altyapısının geliştirilerek modern görünüme kavuşturulması gibi çeşitli alanlarda belediyemiz koordinasyonunda çalışmamız gerekiyor."dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCELİK VERECEĞİZ

Mardin’de özveriyle başlattıkları projeleri halka anlatmaya devam ettiklerini hatırlatan Kahraman, “Bizlere görev verilmesi halinde bölgeye örnek bir belediyecilik sunacağız. Her alanda yerelin gücünü göstereceğiz. Modern bir kent olarak dünya kenti yapacağız. Mardin merkezde ne varsa Dargeçit’te de, Derik’te de o olacak, amacımız bir bütün olarak Mardin’i kalkındırmaktır. Bu da güçlü yerel yönetimlerle olur. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece merkez ilçede değil, tüm ilçelerde hizmet binalarından, üretimin her alanda desteklenmesine, yol ve kaldırım çalışmalarından spor alanlarına kadar her konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. İlçelerde kentsel dönüş projelerine de ağırlık vereceğiz.”dedi.



Göreve geldiklerinde hizmetlerde hiçbir zaman sınır, sınıf ve parti ayrımı yapmayacaklarını ve özellikle de köylerin sosyal açıdan gelişmesine yönelik adımları bir bir atacaklarını dile getiren Kahraman, “Köylerimizde refah seviyesi yükseldikçe göç sorunu ortadan kalkacak. Kırsal altyapıyı geliştirmek ve köy düzeyinde güvenilir belediye hizmetlerine erişimi güçlendirmek, köyde sağlıklı bir altyapıya bağlı. Nüfusun yüzde 40’ı kırsalda yaşıyor ve göçün önüne geçmek istiyorsak, buraları ciddi anlamda kalkındırmamız gerekiyor.”diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER