banner113

Kızıltepe Mehmet Akif İnan Ortaokulundan “OKULUMDA DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" Projesi

Kızıltepe’de, “OKULUMDA DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" projesi kapsamında, Mehmet Akif İnan Ortaokulunun bahçesine 70 ağac dikildi.

Kızıltepe Mehmet Akif İnan Ortaokulundan “OKULUMDA DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" Projesi


Kızıltepe Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğretmenleri 24 Kasım öğretmenler gününe özel anlamlı bir projeye imza attılar. Kızıltepe Belediyesi tarafından okul bahçesine yapılan yürüyüş yolu ve dinlenme alanına öğretmenler tarafından "OKULUMDA DİKİLİ BİR AĞACIM VAR" projesi kapsamında 2-3 yıllık 8 Çeşit Meyve, 3 çeşit Çam ağacından oluşan toplam 70 ağacı toprakla buluşturarak adeta ormanlık bir alan oluşturdular. Yaptıkları çalışmayla eğitime adadıkları ömürlerine bir dikili ağacımız daha olsun dediler.


Fidan dikimine, Kızıltepe Mehmet Akif İnan Ortaokulu Müdürü Faysal ERCAN , öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Öğretmenler ile  birlikte ağaç diken Kızıltepe Mehmet Akif İnan Ortaokulu Müdürü Faysal ERCAN, gelecek nesiller için yeşil bir Kızıltepe hedefi ile çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Ercan, “Burada Öğretmenlerimiz ile birlikte bir kampanya başlattık. "Okulumda Dikili Bir Ağacım Var" projemiz kapsamında Öğretmenlerimizin  de dikili bir ağacı olsun istedik. Amacımız çocuklarımıza orman sevgisini doğa sevgisini ağaç sevgisini aşılamak ve çocuklarımızda farkındalık oluşturmak. Doğamız çok önemli, malum küresel ısınma var. Tabiatımıza doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun yolu da gelecek nesillerimize ağaç ve doğa sevgisini aşılamaktan geçiyor. Emeği geçen başta Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin,Milli Eğitim Müdürümüz Abdulkadir Gümüş’e, öğretmenlerimize , çocuklarımıza ve ailelerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2023, 13:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER