banner113

Uluslararası 2. Mezopotamya yarı maratonu koşuldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çeşitli ülkelerden 250’si kadın 783 sporcunun katıldığı Uluslararası 2. Mezopotamya yarı maratonunun 21 kilometrelik koşuda erkekler kategorisinde Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kadınlar kategorisinde ise Nursena Çeto birinci oldu.

Uluslararası 2. Mezopotamya yarı maratonu koşuldu

Kızıltepe ilçesinde Mardin Valiliği, Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası 2. Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu’ düzenlendi.

Başaklar diyarı Kızıltepe koşusuna, Özbekistan, Rusya, Etiyopya, İran, Makedonya, Azerbaycan, Kenya ve Türkiye’den 250’si kadın 783 sporcu katıldı. Tepebaşı Mahallesi’ndeki Halı Sokağı’nda başlayan 21 kilometrelik koşuda, erkekler kategorisinde Kenyalı Sang Benard Cheruiyot birinci, Hüseyin Can ikinci ve Etiyopyalı Fetene Alemuna Regasa da üçüncü oldu.

Maratonun kadınlar kategorisinde ise Nursena Çeto yarışı ilk sırada tamamladı. Dilek Öztürk ikinci, Pınar Demir ise üçüncü oldu.

İlçede yarı maraton dışında yaklaşık bin kişinin katıldığı 5 kilometrelik halk koşusu ile çocuk koşusu yarışları da yapıldı.

“GENÇLER BURADA YARIŞAN SPORCULARDAN İLHAM ALACAKLAR”

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hasan Kurt, ilk yapılan maratonu 400, bu yıl ise 2 bine yakın sporcunun katıldığını söyledi. Dünyanın dört bir yanından maratona her yıl ilginin artığını aktaran Kurt, “Mezopotamya geçmişten bu yana çok bereketli topraklar, bu coğrafyada yaşayan insanlar bu bereketi görmüşler. Bundan sonra bu Mezopotamya insanlara sadece bereketli topraklarını değil, burada yarışan sporculardan ilham alan gençlerle, uluslararası platformlarda başarı elde eden gençleri de yetiştirecektir. Bu açıdan bizim ikincisini düzenlemiş olduğumuz uluslararası yarı maraton çok kıymetli. Bölgemizin tanıtımı, gençlerimizin spora olan teşvikini, emeğini arttırmak adına çok değerlidir.” Dedi.

“HER YAŞTAN İNSANI SPORDA BULUŞTURDUĞUMUZ İÇİN HEYECANLIYIZ”

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin de yaptığı konuşmada çocuk, genç her yaştan insanı sporda buluşturdukları için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Koşulara yoğun bir katılım sağlandığı için mutlu olduklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

“Başaklar diyarımızın tanıtımı, sahip olduğu eşsiz güzellikleri sporla harmanlayarak 2.Uluslararası Mezopotamya Yarı Maratonuna, Başaklar Diyarı Kızıltepe Hoş geldiniz.

Öncelikle çok heyecanlıyız. Çocuklarımız, gençlerimiz ve her yaştan insanımızla sporda buluşmak hem çok güzel hem de çok heyecanlı bir durum. Spor sadece bir aktivite değil hayatımızın bir parçası olduğu müddetçe hem zihinsel hem de bedensel olarak hayatımızda daha kuvvetli, işimizde de daha motivasyonlu olabiliriz.

Hem elit hem de diğer kategorilere katılımlar oldukça fazla. Bundan da oldukça memnunuz ve mutluyuz. Başaklar Diyarımızın tanıtımı, sahip olduğu eşsiz güzellikleri sporla harmanlayarak misafirlerimize sunmak bizler için gurur kaynağıdır.

Kızıltepemizde, kıymetli hemşehrilerimizle birlikte bu keyifli ve örnek teşkil edecek spor organizasyonuna katılım sağlayan, şehir hatta ülke dışından gelen tüm misafirlerimizi maratonda gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum.

Öncelikle Desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Valimize teşekkürlerimi arz ederim. Ayrıca Süreci beraber yürüttüğümüz Gençlik Spor İl Müdürümüze, Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımıza, Kızıltepedeki kurum müdürlerimize, emniyet ve jandarmamızın kıymetli mensuplarına, katılım sağlayan siz değerli sporseverlere teşekkürlerimi sunuyorum.

‘MARDİN’DE SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’

Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise maratonun çok güzel görüntülere sahne olduğunu belirterek, Mardin’de sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi ve yaymayı amaçladıklarını aktardı.

Koşuyu kadınlar kategorisinde birincilikle tamamlayan Nursena Çeto da birinci olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Uluslararası 2. Mezopotamya Yarı Maraton Koşusunda erkeklerde birinci olan Kenyalı Sang Benard Cheruiyot ile kadınlarda birinci olan Nursena Çeto maratonda birinci olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, Uluslararası 1. Mezopotamya Yarı Maratonunda birinciliği elde eden ancak bugünkü yarışmada üçüncülüğü elde eden Etiyopyalı Fetene Alemuna Regasa ise yarışmaya çok yoğun bir katılımın olduğunu, gelecek senelerde daha çok kalabalık olacağını tahmin ettiğini, bunun da Kızıltepe adına sevindirici olduğunu belirterek Kızıltepe’nin sıcak insanlarını çok sevdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Erkeklerde ve Kadınlarda dereceye giren sporculara madalya, kupa ve para ödülleri verildi. Maratonda birincilere 20 bin ikincilere 15 bin üçüncülere ise 12 bin lira para ödülü verilirken ilk 10 dereceye giren diğer yarışmacılara derecesine göre para ödülü verildi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER