banner113

Tutaşı, “Çağın gerekleri konusunda değişim devam ediyor”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Vatandaşların belediyecilik ve belediye hizmetlerini daha kolay alabilmesi için teknolojik yeniliklere devam ediyoruz” dedi.

Tutaşı, “Çağın gerekleri konusunda değişim devam ediyor”

Artuklu Belediyesi yaptığı çalışmalar ile ilçenin değişimi için çaba vermenin yanında belediye hizmetlerine ulaşılması için de çalışmalar yapıyor. Yakın zaman içinde sitesini yenileyerek vatandaşların daha kolay belediyeye ulaşmasını ve belediyecilik işlemlerini yapmasının yolunu açılırken, şimdi de mobil uygulamalar ile vatandaşlara bir cep telefonu kadar yakınlaşıldı. Buna göre android işletim sistemli telefonlarda hizmet vermeye başlayan Belediye, İOS sürümünü ise çok yakında hizmete sunacak.

Kolayca ulaşacaklar

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden iş ve işlemlerini yapabilmeleri için alt yapımızı hazırlıyoruz” dedi. Belediyeciliği kolaylaştırdıklarına dikkat çeken Tutaşı, “Belediyemiz her yönüyle çalışmalarını yapmakta ve yaşanabilir bir Artuklu için mücadele vermektedir. Öte yandan vatandaşlarımızın belediyecilik anlamında hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımız sürmektedir. Günümüz teknolojilerine uygun olarak belediye hizmetlerini ulaştırmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Buna göre geçtiğimiz haftalarda resmi internet sitemizi yenileyerek, hemşehrilerimizin kuruma gelmeden iş ve işleyişleri yapmasının önünü açmıştık. Şimdi ise cep telefonlarından bizlere ulaşabilmeleri için adımlar attık” ifadesini kullandı.

Belediye andoid ve ios işletim sistemli telefonlarda

Cep telefonlarında en yaygın olarak kullanılan android ve ios işletim sistemlerine belediyeciliği entegre ettiklerini dile getiren Tutaşı, “Artık hepimizin cebinde akıllı telefon bulunmaktadır. Birçok işlemi telefonlarımız sayesinde kolayca ve ilgili kuruma gitmeden yapabilmekteyiz. Biz de bu konuda geride kalmak istemedik. Gerekli çalışmaları yaptık ve ilk olarak android işletim sistemli telefonlarda hizmet vermeye başladık. Yakında ios işletim sistemli telefonlarda da hizmetteyiz. Hemşehrilerimizin tek yapması gereken telefonlarına Artuklu Belediyesi mobil uygulamasını indirmek olacak. Buradan bizlere her an ulaşmanın yanında ilçemiz ile ilgili güncel bilgileri, haberleri ve duyuruları görebilecekler. Yakında ise kurumumuz ile ilgili ödemeleri de mobil uygulamadan gerçekleştirebilecekler. Yeniliklere devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, 19:48

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER