banner113

Kızıltepe Engelliler Gücü Kızıltepe'nin Gururu Oldu

Kızıltepe kapalı spor salonunda da oynanan maçta Kızıltepe Engelliler Gücü takımı Diyarbakır Büyükşehir engelliler takımını 77 – 33 yenerek son maçınıda galibiyetle bitirdi.

Kızıltepe Engelliler Gücü Kızıltepe'nin Gururu Oldu

Geçen hafta play off maçlarına katılma hakkını kazanan Kızıltepe Engelliler Gücü takımı önümüzdeki günlerde Antalya da başlayacak olan birinci lige çıkma maçlarında mücadele edecek.

Dünyanın en uzun adamı Mardinli Sultan Kösen ve manejeri M.Veysi Bora'da Kızıltepe Engelliler basketbol takımının Diyarbakır Büyükşehir Engelliler basketbol takımıyla karşılaştığı tekerlekli basketbol maçını izleyerek destek verdi.

Maçı,Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu,Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Çev-Gön Bşk Menduh Çakar ,Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Mehmet Ali Demir, Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın,Kızıltepe Belediyesi Yöneticileri ve çok sayıda spor sever katıldı.

Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu yaptığın açıklamada, “ Kızıltepe Engelliler Gücü takımımız Play Off maçlarını garantiledi Antalya’da yapılacak ve 12 takımın katılacağı Play Off maçlarına ilk 4’e girdiği durumda birinci lige çıkacak. Biz bu anlamda Kızıltepe Engelliler Gücü Basketbol takımımıza başarılar diliyoruz ve inşallah Kızıltepe’den ilk defa birinci ligte bir takım spor müsabakası yapmış olacak.” Dedi.
Kızıltepe Engelliler Gücü Takımı Başkanı Yusuf Taşkın"Mardin de engellilerimizi evlerinden çıkartarak onları sporla buluşturup sosyal hayata kazandırmak ilkesiyle yola çıkarak 2011 yılında kurduğumuz Kızıltepe engelliler gücü spor kulübü olarak Tekerlekli sandalye basketbol branşı ile 2.lig de,4.sezonumuzda nihayet hedefimiz olan play-off a çıkmış bulunmaktayız.Bugün Kızıltepe kapalı spor salonunda Diyarbakır büyükşehir belediyesi ile oynadığımız tekerlekli sandalye basketbol bölgesel 2.lig D grubunun son müsabakasınıda 77-33 lük bir farkla kazanarak sezonu galibiyetle kapattığımız için çok mutluyuz.12 müsabakadan 9 galibiyet 3 mağlubiyet alarak ligi 2.sırada tamamladık.ancak en önemlisi play-off ta başarı göstererek alacağımız galibiyetlerle asıl hedefimiz Mardin ilimizi en iyi şekilde temsil edip 1.lige yükselmektir. Fırsat ve imkan verildiği taktirde engellilerin neler başarabileceğini bugün sporcularım herkese gösterdi.Bunları kısıtlı imkanlar dahilinde gerçekleştirdik.Daha çok imkanlarla daha çok engellilerimize ulaşarak değişik branşlarda sporcular yetiştirip Mardin ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için daha çok engellilerimizi evlerinden çıkartarak sporla buluşturmak istiyoruz.Ayrıca dünyanın en uzun adamı ünvanını elinde bulunduran Mardin’in gururu olan sultan kösen engellilerimize destek amacıyla maçımızı izlemeye geldiği için teşekkür ediyoruz"dedi.

Takım kurucusu ve destekçisi İzzettin Taşkın ise “4. Yıl önce kurduğumuz Kızıltepe Engelliler Gücü basketbol takımını Hiçbir sponsor olmadan Sayın Kaymakamımızın destekleri ile bu hale geldi. Zorluklar çekiyoruz bu konuda sponsor arıyoruz. Türk Milli takımına iki sporcumuzu verdik. Halen kamplarına gidip devam etmektedir. Birinci lig de oynayan sporcumuz var bunlar buradan yetişmiş bizim çocuklarımızdır. Bu başarıyı artırmamız için özellikle desteğe ve sponsora ihtiyacımız var.” Diyen Taşkın kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 12:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER