banner113

Sırrı Süreyya, oy oranını açıkladı

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'dan kaç oy alabileceğini açıkladı.

Sırrı Süreyya, oy oranını açıkladı
Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın köşesindeki konuğu HDP Eşbaşkan yardımcısı ve İstanbul Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder oldu.

Arman'ın çok çeşitli alanlardaki sorularına ilginç yanıtlar veren Önder, adaylığını ilan ederek kampanyaya başlamadan önce oy oranlarının % 12 bandında göründüğünü ve bu oranı 20'lere çıkaracaklarını söyledi. Önder'e göre HDP İstanbul'da yüzde 20 oy alacak ve ardından "bambaşka bir ülkeye uyanacağız".

NEDEN "CHP'Yİ PARAMPARÇA EDECEĞİZ" DEDİ?

- HDP'nin İstanbul belediye başkan adayısınız! Ve çok sert konuşuyorsunuz, "CHP'yi paramparça edeceğiz!" falan...

- Ben tek başına aday değilim. Eşbaşkan adayımız Pınar Aydınlar'la birlikte adayım. Bu sertliğin sebebi, bazı CHP yöneticileriyle, alenen CHP değnekçiliği yapan köşe yazarlarının siyasi terbiyesizliği. Benim adaylığım daha kesinleşmeden, "Sırrı aday olmasın!" kampanyasına başladılar. Bu kimin haddine? Buna rağmen biz ne dedik: "İlkeler temelinde CHP'yle ittifakı görüşürüz." Onlar ne dedi: "Biz BDP'yle de HDP'yle de yan yana görünmek istemiyoruz!" Bana diyorlar ki, "AKP'ye yüklenmiyorsun!" Kim diyor: CHP'liler? CHP'nin İstanbul adayı ne yapıyor? AKP'ye yüklenmediği gibi, Tayyip Erdoğan'ı dünya lideri ilan ediyor. Kendi yükselişini, "Tayyip Bey'in ilk günleri"ne benzetiyor. "Onlar çok güzel işler yaptılar, biz daha iyisini yapacağız" diyor. Topbaş'ı kulağının tozundan öpüyor ve aleyhte slogan atanlara, "Kadir Abime böyle demeyin!" diyor. MHP'nin kapı önüne bıraktığı ve tüm değerlerimize küfretmekle meşgul adaylara, Mehdi muamelesi çekiyor. "Sizle olmaz, sağcılarla deneyelim!" diyor. Hatay'da yitip giden canlara "marjinal" diyen AKP'liyi Alevilere hakaret ederek, aday yapıyor. Benim CHP'ye dediğim her söz, bir başka CHP'linin daha önce sarf ettiği bir sözdür. Üzerine kâr koymadan tekrarlıyorum. Gürsel Tekin, Muharrem İnce, Sabahat Akkiraz, Ümit Özgümüş ve daha birçok vekil benim sözlerimden çok daha ağırını söylediler...

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 21:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER