banner113

BAŞKAN GÖKKAN: SINIRDA DUVARIN ÖRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan Nusaybin-Qamişlo arasındaki sınır hattında yapılacak olan duvara ilişkin açıklamada bulunan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, sınırda duvarın yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkililer bir an önce kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN GÖKKAN: SINIRDA DUVARIN ÖRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ


Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, geçtiğimiz günlerde basında çıkan Nusaybin-Qamişlo arasındaki sınır hattında yapılacak olan duvara ilişkin belediye binasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Basında son 3 gündür Nusaybin İlçesi`nin etrafına duvar örüleceği haberlerinin kamuoyuna lanse edildiğini belirten Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, 21. yy`da bir kentin karşılaşabileceği en "yüzkarası"  bir durum olduğunu söyledi. Almanya`da yapılan Berlin Duvarı`nın yıkıldığını ve bir kaç ay önce  ise İsrail`in Filistin sınırına yapmak istediği duvara karşı dünyanın bir çok yerinden gelen tepkilerden  dolayı duvar yapımını durdurduğunu hatırlatan Gökkan, sınırların kaldırdığı 21 yy’da ise Türkiye Nusaybin sınır hattına duvar örmek istediğini söyledi. Gökkan yapılacak duvarın belediye sınırında olmasına rağmen herhangi bir bilgilendirilmede bulunulmadığını tesadüfen sınıra örüleceği bilgisini aldıklarına dikkat çeken Gökkan,  Mardin Tugayı tarafından sınırdan "kaçakçı"ların geçmemesi için duvarın örülmek istendiğini belirtti.

 

 

 

‘Duvarların yapımına izin vermeyiz’

 

 

Dünya tarihinde, sınırların güvenliğinin duvarın örülmesiyle sağlanamayacağını bilindiğini aktaran Gökkan, "Bu tür durumlarda, sivillerin güvenliği için askeri mühimmatların kent dışına çıkarılması gerekir. Duvar örülmez" diye konuştu. Duvarların örüleceği yerde bir ortaöğretim okulunun olduğunu ve yapılacak duvarın da burada eğitim gören çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden Gökkan, "Bu çocuklar, her an saldırıya uğrayacakmış gibi bir psikolojiyle nasıl okula gidecekler" dedi. Yapılacak duvarın yerleşim alanlarına yakın olduğuna dikkat çeken Gökkan, "Orada insanlar ve kentte yaşayan insanların psikolojisi, saldırıya uğrama psikolojisi olur. Türkiye`nin böyle bir uygulamayı aklından geçirmiş olması ve haberler yapılmasına ilişkin herhangi bir açıklamanın yapılmaması ise ilginç bir şeydir" dedi. Nusaybin Kaymakamlığı`na ve üst mercilere yapılacak duvarın kentte olumsuz bir hava yaratacağını gönderdikleri yazıyla aktardıklarını ifade eden Gökkan, duvarın yapılmasını ise insan haklarına aykırı olarak gördüklerini ve duvarın yapılmasına da hiç bir şekilde izin vermeyeceklerini söyledi. Gökkan, sınırda duvarın yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkililerin bir an önce kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER