Mardin Umut Kervanı’ndan Yüzlerce Yetim ve Muhtaç Aileye Ramazan Yardımı

Mardin Umut Kervanı Yetim, mağdur, muhtaç ve mültecilere Ramazan ayında da umut oluyor.

Mardin Umut Kervanı’ndan Yüzlerce Yetim ve Muhtaç Aileye Ramazan Yardımı

Umudu yeşerten kervan, iyilik bulaşıcıdır, sadaka belayı defeder, vefa zamanı, Mardin için paylaşmanın tam zamanı şuuruyla alan el ile veren el arasında köprü görevi gören Mardin Umut Kervanı, insani yardım anlamında sahadaki çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor.

Milletimizin Yeni Kovid 19 hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiği bu günlerde Vefa Sosyal Destek Gruplarına destek olmak mahiyetinde ve kuruluş amaçları çerçevesinde Ramazan yardım faaliyetiyle de yetim ve muhtaçların umudu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Yapılan çalışmayla ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih AKMAN “on bir ayın sultanı Ramazan Faaliyetleri” çerçevesinde Artuklu’da yüzlerce aileye gıda paketi ve onlarca aileye nakdi yardım ulaştırdıklarını belirtti.

AKMAN, “ sahayı iyi bilmemiz, yetim ve muhtaçları öncesinden tespit etmiş olmamız hasebiyle muhtaçlara yardım ulaştırmak için isim isteyen bazı hayırseverlerin ve kurumların da kendilerinden yetim ve muhtaç listesi talebinde bulunduklarını, listelerden sonra kimi hayırseverlerin gıda paketlerini, nakdi yardımlarını bizim muhtaçlara ulaştırmamız üzere bize teslim ettiklerini ve hayırseverlerimizin ve kurumların emanetleri olan gıda paketlerini ve nakdi yardımlarını muhtaçlara teslim ettiklerini ve bundan sonra da bu şerefli vazifeyi sürdüreceklerini belirtti. 

AKMAN “fitre, zekat, sadaka, gıda paketi ve bağışlarını muhtaçlara ulaştırmak üzere bizi vekil kılan iyilik hareketine katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Amellerin, iyiliklerin bire bin karşılık bulduğu bu ayda yetim ve muhtaçlara ulaşmaya, onlara umut olmaya, bir yetimin yüzünü güldürme mutluluğuna ermeye devam etmek için yetim ve muhtaçlar adına ilelebet yaptığımız yardım çağrımızı yeniliyoruz. Ta Avrupa’dan bize ulaşıp bu civardaki muhtaçlara ulaşmamız için ad soyad ve telefon verenler var. Her gün onlarca kişi bizden yardım talebinde bulunuyor. Bu dert zor da olsa bizi aşsa da biz hayırseverlerimizle yetim ve muhtacın derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz, sizi de aramızda görmekten onur duyarız. Desteklerinizle, hayır, fitre, zekat, fidye ve sadakalarınızla manevi bir şirket olan dünyada karşılığı olmayan bu manevi şirkete siz de ortak olun ki Rabbim karşılığında size cenneti Firdevsler ihsan etsin. Öyle veya böyle siz de bir yetimin, bir muhtacın, bir işsizin elinden tutun, zor günün dostluğunu, kardeşliğini ortaya koyun. Rabbim şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm iyilikleri bire bin mesabesinde cennet diye hanenize yazsın.” Diyerek sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 18:16

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER