banner113

11 Bin Aileye Ramazan Yardımı Dağıtımına Başlandı

Mardin Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi 11 bin aileye dağıtılmak üzere gıda paketleri hazırlandı.

11 Bin Aileye Ramazan Yardımı Dağıtımına Başlandı

Kızıltepe ilçesinde Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatları doğrultusunda Kızıltepe Kaymakamlığı koordinesinde Kızıltepe Vefa Sosyal Destek Grubunca Ramazan Ayı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için hazırlanan 11 bin gıda paketinin dağıtımına başlandı. Çam, Gıda paketlerinin Normal standartlarda yedi kişilik bir ailenin bir aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandığını söyledi.

 

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, düzenlenen dağıtım proğramına katılarak yapılan organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasına katılımcıların ve Kızıltepeli vatandaşların Ramazanının mübarek olmasını temenni ederek başlayan Çam, “ Özellikle paylaşmanın bir arada yaşayabilmenin ve bu zor süreçleri hep beraber paylaşım içerisinde geçirebilmenin zamanı içersindeyiz.  Biz özellikler Kızıltepe kaymakamlığı ve belediyesi olarak ramazanı şerifi ilçemizde en coşkulu şekilde kutlanabilmesi için yaklaşık üç ay öncesinde hazırlığa başlamıştık. Ancak bildiğiniz gibi tüm dünyayı kasıp kavuran coronavirüs mücadelesi kapsamında Ramazanın coşkusunu yaşamak nasip olmadı. Hem coronavirüs mücadelesinde vatandaşlarımız ile birlikteliğimizi artırabilmek hemde ramazanı en iyi şekilde geçirebilmek için özellikle ilçede ihtiyaç sahibi olan, coronovirüs mücadelesi neticesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yardım eli uzatalım dedik.

Hayırsever vatandaşlarımız da yardımıyla bugün burada hep beraber çok güzel bir hizmetin ortaya çıkmasına vesile oldular. Ortalama 7 kişilik bir ailenin 1 aylık temel ihtiyacını karşılayacak, İçerisinde unundan şekerine yağından bakliyatına yaklaşık 45 kg dan oluşan 8 bin gıda paketi hazırlandı. Ayrıca 2 bin tanesi hayırsever vatandaşlarımız, bin pakette Sayın Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın bize göndermiş olduğu gıda paketiyle toplamında 11 bin paket vatandaşlarımızla buluşacak.”

Coronovirüs kapsamında normalde ihtiyaç sahibi olmayan ancak bu mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi haline gelen vatandaşlara da yardım edeceklerini söyleyen Çam, “ Bu süreci dünyayı kasıp kavuran süreci birlikte atlatacağız. Tüm dünyanın içine düştüğü durumu görüyorsunuz. Ülkemiz bu süreci en az zararla atlatacağına ve yeni dünya düzeninde Türkiye söz sahibi olacağına olan inancımız tamdır. Dağıtıma kırsal mahallelerimizden başlayarak merkez mahallelerimizde devam edeceğiz. Ramazanınızı tebrik ediyorum. Sizi size sizi Allaha emanet ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam konuşmasının ardından hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketi takdim etti. İlçe Müftüsü Masum Taşkın’ın okuduğu duadan sonra muhtarlar tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ait gıda çuvalları Vefa sosyal destek grupları tarafından araçlara yüklenmesine başlandı. Muhtarlar ve Vefa grubu eşliğinde ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere hazırlanan Gıda kolilerinin içinde Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam’ın Türkçe ve Kürtçe olarak Oruç ayı ve Ramazan bayramlarının tebrik edildiği mesajda yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 18:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER