banner113

Türk “Bizler Her Şeye Rağmen Halka Hizmet Götürmek Zorundayız”

Büyükşehir ve Artuklu Eş Başkanları, mahalle muhtarları ile bir araya geldi

 Türk “Bizler Her Şeye Rağmen Halka Hizmet Götürmek Zorundayız”

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin eş başkanları, 7 aylık yaptıkları çalışma raporlarını Artuklu ilçesi mahalle muhtarları ile paylaştı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi, Artuklu ilçesi mahle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Mardin Öğretmen Evi'nde gerçekleşen toplantıya Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve belediye çalışanları katıldı. Eş başkanlar, Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin 7 aylık çalışma raporlarını mahalle muhtarları ile paylaştı. Toplantıda ilk sözü alan Eş Başkan Türk, hem belediyenin yaptıkları çalışmalar hem de siyasi açıklamalarda bulundu.

 

Türk, halka hizmet götürme konusunda bir model oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, klasik belediyecilik yerine yerelden yönetme anlayışını esas aldıklarını dile getirdi. Türk, Mardin’de belediyecilik anlamında şu ana kadar doğru düzgün bir hizmetin yapılmadığını sözlerine ekleyerek, bugün büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bunlar için mazeret koymak zorunda olmadıklarını da belirten Türk "Bizler her şeye rağmen halka hizmet götürmek zorundayız ve bu eksiklikleri gidermek zorundayız.Ancak gerçekçi olmakta zorundayız. Belediyecilik anlamında kendini hazırlamış bir şehir yok. Daha belediyecilik anlayışı yerleşmemişken burası Büyükşehir olarak önümüze çıktı. Belediyeyi devraldığımızda, tasfiye kurulu başarısızlığımız üzerinde bir karar aldı. Özel İdare’den bize geçen bütün mallar ve makinelerin büyük bir kısmı ya hazineye ya da kurumlara devredildi. Bizlere bugünkü parayla 500 milyon parayla bir borç bırakıldı. Tabi ki bunları ifade etmek bizler için mazeret olmamalıdır. Biz gece gündüz çalışmak zorundayız” dedi.

 

Türk, köy yollarıyla ilgili önümüzdeki günlerde 15 milyonluk bir bütçe ayırdıklarını dile getirerek, bununda yeterli olmadığını önümüzdeki yıllarda bu bütçeyi iki katına ve daha fazlasına çıkaracaklarını ifade etti. Türk, katı atık, su ve kanalizasyonla ilgili bazı mahallerde 25 yıllardan beri değiştirilmemiş boruların olduğunu ve bunların değiştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

 

"Çarpık kentleşme ile karşı karşıyayız"

 

Türk, Mardin’in turizm kenti olması itibariyle kenti güzelleştirme çalışması yaptıklarını söyleyerek, “Önümüzdeki 2015 yılında Mardin’in çehresini değiştireceğiz. Park ve bahçelerde olmak üzere Artuklu Üniversitesi’nden Kabala’ya, Mardin’den Kızıltepe’ye kadar, ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Mardin’deki Yenişehir’in şehirleşmeyle hiçbir ilgisi yok. Yeni yapılan apartmanlarda bile bir otopark bulamazsınız. Yüz tane apartmana baksanız bir tanesinin içinde otopark bulamazsınız. İnsanlar edata nefes alamaz duruma gelmişler.Şimdi park ve bahçe yapacağımız alanı bulamıyoruz. Bütün gücümüzle, inancımızla bu güzelleştirmeye ve kalkındırmaya çalışacağız. Sondaj kuyuları açtık. Bunun yanı sıra hiç yolu olmayan köylerde yol açtık” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkan Emin Irmak ise seçimden önce verdikleri sözlerin arkasında olduklarını kaydederek "Bizler seçimde dediğimiz gibi şeffaf, demokratik, katılımcı hesap sorulabilen ve hesap veren bir belediyeyi ortaya koyacağımızı söyledik. Aynı zamanda tüm muhtarlarımızın doğal meclis üyelerimiz olduğunu söyledik.Mahallerimizde komisyonlar oluşturmaya başladık. Muhtarlarımızda bu komisyonların doğal bir üyesidir. Daha öncede dediğimiz gibi belediye ye siz değil belediye sizin ayağınıza gelecektir" dedi.

 

‘12 yeni park yapacağız’

 

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan da, belediye olarak 7 aylık bir süreyi geride bıraktıklarını ve bu süre zarfından kent içinde belli başlı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Açılmamış çoğu köy yollarını açtıklarını belirten Bozan, Cumhuriyet tarihinde çalışma girmemiş yerlerde çalışma yaptıklarını söyledi. Bozan "Bizler uzaklık yakınlığa bakmadan her yere hizmet götürmeye esas alıyoruz. Aynı şekilde birçok kişi bizim sıfır borçla çalışmaya başladığımızı söylüyor. Ama bizler beldelerden gelen borçla 14 milyon borçla hizmete başladık. Bizler bu borçlara rağmen çalışma başladık. Sizlerde göreceksiniz beş yıl sonra Mardin'i yaşanabilir bir yer yapacağız.Bunu da sizlerle beraber yapacağız" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardında Eş Başkanlar muhtarların sorunlarını dinleyerek beraber yapacakları çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 15:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER