Sabiha Gökçen Minik Anaokulu Öğrencileri Eko-Okullar Programı Çerçevesinde Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyaret Ettiler.

Sabiha Gökçen Anaokulunun minik öğrencileri ve öğretmenleri ile beraber Eko-Okullar Programı, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi hakkında Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Sabiha Gökçen Minik Anaokulu Öğrencileri Eko-Okullar Programı Çerçevesinde Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyaret Ettiler.

Sabiha Gökçen Anaokulu müdürü Ferda SALMAN KARAKAŞ  Eko-Okullar Programı hakkaında şu açıklamalarda bulundu;” Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program,okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.

Yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olmak üzere, öğrenciler okulun çevresel etkilerini azaltmak için uygulanan 7 adım‘da etkin rol almak için yönlendirilirler. Dolayısıyla eko-okullar, sınıfta ders öğretmenin ötesine geçerek, toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasında rol almış olurlar.

 

Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır.Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlar.Sabiha Gökçen Anaokulu olarak Okul Eko Timi ve Okul Eko Başkanımız Davut DÖNDER ile Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Az’a tanıtım ziyaretinde bulunup bilgi alışverişi sağladık”dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 11:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER