Mardin’de “Kadim Şehirde Bir Şair Olsam“ Şiir yarışması Düzenlenecek

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde Ortaokul (7. Ve 8 sınıflar) ile Ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler arasında iki farklı kategoride "Kadim Şehirde Bir Şair Olsam" adlı şiir yarışması düzenlenecek.

Mardin’de “Kadim Şehirde Bir Şair Olsam“ Şiir yarışması Düzenlenecek


Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 vizyon eğitim belgesi çercevesinde ve Hedefe doğru , “4 Başlık 7 Adım Projesi” kapsamında “Vatan, Ahlaki Değerler, Doğa, Sevgi, Saygı” gibi değerler eğitimini de içine alan konularda “Kadim Şehirde Bir Şair Olsam” adlı şiir yazma yarışması düzenleyecektir.

Yarışmaya Mardin il genelinde okuyan 7.ve 8 sınıf öğrencileri ile Ortaöğretim okullarında (lise) okuyan öğrencileri arasında "Şiir Yazma Yarışması" yapılacaktır. Her okul da kurulan komisyonlar marifeti ile okullarda ilk üçe girecek eserler belirlenecek, okullarda dereceye giren ilk 3 eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ediltikten sonra ilçedeki değerlendirme koisyonları da her ilçeden 6. ve 7 sınıflardan ile Ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler arasından ilk 5 ‘ e giren eserleri Mardin İl Mlli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

Yine Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü her ketegoride ayrı ayrı dereceye girecek ilk 5 eseri belirleyerek; Mayıs ayında bu eserlerin galası yapılacak. İl genelinde ilk 100’ giren şiirler de kitaplaştırılcaktır.

Tüm okullarımz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Yarışamanın başvuru şartnamesine Mardin İl Mlli Eğitim Müdürlüğünün web sitesi duyurular kısmından ulaşabilir.

Yarışma Linki: https://mardin.meb.gov.tr/www/quotkadim-sehirde-bir-sair-olsamquot-siir-yarismasi/icerik/2058

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 16:05

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
berat poyraz
berat poyraz - 5 yıl Önce

ne zaman beli olacak kazan

SIRADAKİ HABER