banner113

Derik'te Yamaç Paraşütü

Mardinde yaşayan vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif meselelerinde her platformda el atan ve bu alanda önemli projelere her türlü desteği sağlayan Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Mustafa Kuzu Derik İlçesinde Yamaç Paraşütü Sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar başlattı.

Derik'te Yamaç Paraşütü
Derikte Yamaç paraşütünün uygulanabilirliği için İl Müdürlüğü adına incelemelerde bulunan Sportif Eğitim Uzmanı Özgür ÖZGEN; Derikteki fiziki yapının ve yaz mevsiminde rüzgar hızının  yamaç paraşütü için uygun olduğunu söyleyerek uçuş pistlerinin yapıldığı taktirde eğitmenin ve eğitimi alacak sporcuların daha az enerji harcayarak uçuşlarını daha rahat yapabileceğini söyledi.

                İlçede farklı tepelerde deneme uçuşları yapan ve Erzincan Havacılık Eğitim Merkezinde Yamaç Paraşütü eğitimi alan Eğitmen Tarık AYEBE yeterli altyapı, malzeme ve ulaşım imkanlarının sağlanması halinde derikte yamaç paraşütü sporunu gelişebileceğini ve profesyonel bir şekilde eğitim alıp-verilebileceğini söyledi. Bireysel olarak bu konuda girişimlerinin olduğunu bazı projelerle gerekli yerlere başvurular yaptıklarını söyleyerek  ayrıca kendilerine desteklerini sunan Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Mustafa KUZU ya teşekkür etti.

Daha önce Derikte deneme uçuşları yapan Erzincan Havacılık Okulu uzman eğitimcisi Sedat Çakırca, 1185 metre yüksekliğindeki Gavur Fırını ve  1145 metre yükseklikteki Kraliçe Tahtı tepelerinden olmak üzere 2 farklı uçuş gerçekleştirmiş Burada yaptığı uçuş sonrası, Derik'in yamaç paraşütü için çok uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtmişti. Hazırladıkları raporları THK merkezine gönderen ekip olumlu rapor alınmıştı.

Bölgede Mardinin coğrafi konuda avantajlı bir durumda olduğunu ve bu nedenle Mardini, bölgede Hava Sporlarının merkezi haline getirebileceğini söyleyen Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu Türkiye Hava Federasyonuyla birlikte çalışmalar yapabileceğini ve İl Müdürlüğü olarak desteklerini esirgemeyeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 10:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER