banner113

Derik’te Anadil Günü Kutlamaları Yapıldı

Mardin’in Derik ilçesin’nde e 21 Şubat Anadil Günü, onlarca yurttaşın coşkulu katılımıyla düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

Derik’te Anadil Günü Kutlamaları Yapıldı

Mardin’in Derik ilçesinde 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, basın açıklaması ve sembolik olarak verilen Kürtçe dersine onlarca yurttaş katıldı. KESK Derik Temsilciliği öncülüğünde yapılan etkinlikler için Eğitim- Sen Derik İlçe Temsilciliği önünde biraraya gelen ve aralarında Derik Belediyesi Eşbaşkanları Sabahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem, Eğitim-Sen, HDP ve DBP İlçe yöneticileri, Peljîn Kadın Merkezi ile Qedrîcan Kültür ve Sanat Merkezi çalışanları ile onlarca yurttaşın olduğu kitle, buradan Cumhuriyet Meydanına doğru erbanelerle yürüyüşe geçti. “Em perwerdehiya bi zimanê dayikê dixwazin”, “Zimanê me hebûna meye” ve “Ziman çande, dîroke, jiyane” dövizleri açan kitle, sık sık, “Bê ziman jiyan nabe” sloganı attı.

Cumhuriyet meydanında Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından açıklama yapan Eğitim- Sen Derik Temsilcisi Ulaş Çelik, 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle Kürt Dili üzerindeki tüm yasakların kaldırılması gerektiğini belirterek,”devlet artık tek dil, tek kültür ve tek inanç anlayışını terk etmelidir.” Dedi.

Açıklamanın ardından Qedrîcan Kültür Merkezi eğitmeni Selçuk Doğan, alanda bulunan kitleye sembolik Kürtçe ders verdi.

Etkinlik, erbaneler eşliğinde çekilen halaylar ve “Ziman, jiyan azadî” sloganlarının ardından sona erdi.

Mardin Time

Emrullah Karakaş 

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 11:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER