banner113

AFACAN RAHAT DURMAYINCA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Mardin’in Derik ilçesi kale mahallesinde akşam saatlerinde çarşı merkezinde arakadaşlarıyla oynarken 6 yaşlarındaki Sidar Şimşek ayağına demir çengeline takıldı.

AFACAN RAHAT DURMAYINCA ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Kasap dükkanın önünde et asmakta kullanılan  demirle oynaması sonucu yere  düşüren ve  kıl payı kurtulan 6 yaşlarındaki  Sidar Şimşek adlı çocuk sağ ayağının parmaklarına  demir çengeline takılması, ayak kısmının demir parçasının arasında sıkışması sonucu bağrışmalarıyla çarşı merkezinde kahvehanelerde oturmakta olan vatandaş harekete geçirdi.

Başında toplananlardan yolda tesadüfen geçmekte olan aile hekimi Dr.Mirallah Baydu tarafından müdahalede bulunuldu.Dr. Mirallah Baydu acil 112 olay yerine çağrılması ile  çocuğun feryat etmesiyle güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmakta zorlanırken,Anne Mekkiye Şimşek “Çocuğunun 2 saate yakındır böyle ayağının takılı kaldığını,Ambulans gelmiş bir şey yapamıyor.”dedi.

Afacan Sidar Şimşek(6) hem ağlıyor hem de Kürtçe olarak ”Hadi çabuk kesin bu demirleri,ben ölüyorum” demesi  dikkat çekerken müdahale gecikince demircilik işiyle uğraşan İbrahim Erol adındaki şahıs işyerinden getirdiği Demir kesme makasıyla demirleri kesti.Demirler kesilirken,afacan Sidar “Avazı çıkıncaya kadar bağırması toplananları telaşlandırdı..Demir kesildikten sonra ilçe belediyesi tarafından çağrılan itfaiye Mazıdağı’ndan gelirken olay yerinde bulunanlarca alkışlarla protesto edildiği görüldü.

Demir kesme makasıyla demirler kesildikten sonra afacan apar,topar Derik Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Dr. Mirallah Baydu” Tesadüfen ben oradan geçerken bağırış ve kalabalığı gördüm.Yanlarına yanaştım baktım bir çocuk yerde feryat ediyor.Hemen 112 acili aradık.Ben de bu arada hem müdahale,hem de çocuğu konuşturuyorum.Bu demir parçası başına düşürseydi.daha da kütü olurdu.”dedi.

MARDİN TİME

Emrullah KARAKAŞ

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 14:59

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
fahri mercek
fahri mercek - 8 yıl Önce

helal olsun böyle doktora

SIRADAKİ HABER