banner113

Mele Mustafa Barzani’ye Duygulu Anma

Kürt Demokrasi Platformu, Melle Mustafa Barzanİ'nin vefat yıldönümü sebebiyle Diyarbakır'da bir anma töreni düzenledi

Mele Mustafa Barzani’ye Duygulu Anma
DAHA ÇOK FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Melle Mustafa Barzani’nin vefatının 35'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı büyük katılımla gerçekleşti.

Kürt Demokrasi Platformu’nun düzenlediği anmaya , Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Temsilcisi Dr. Cafer İbrahim Eminki, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım,BDP Milletvekili Altan Tan,Dr. İsmail Beşikçi ,AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, Yenişehir Belediye Başkan adayı Sıbgattullah Seydaoğlu, AK Parti SKM Koordinatörü Sabri Balaman, Hak ve Özgürlükler Partisi’nin yöneticileri çok sayıda davetli katıldı.

Diyarbakır Rönesans Düğün Salonu’nda düzenlenen anma programı, , Barzani için Kürdçe mevlit okunmasıyla başladı.Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Bucak, Molla Barzani’nin 1903 yılında Osmanlı döneminde, Diyarbakır cezaevinde kaldığını belirterek, “Bugün 100 yıl sonra Diyarbakır’da büyük katılımla onu anıyoruz” dedi.

Programda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Temsilcisi Dr. Cafer İbrahim Eminki de bir konuşma yaptı. Eminki, çözüm sürecinin çok önemli olduğunu, altın gibi bir fırsat yakalandığını dile getirdi. Açılış konuşmalarından sonra Molla Mustafa’nın mücadelesini anlatan belgesel izletildi. Etkinlikte Barzani’yi anlatan dokümanter film gösterilirken duygulu anlar yaşandı. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım Kürdçe konuşma yaptı Program, daha sonra Prof. Dr. İsmail Beşikçi ve yazar Vahdettin İnce’nin konuşmalarından sonra panel sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 00:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER