banner113

Mardin Tanıtım Günleri Sona Erdi

İstanbul Feshane’de 4 gün boyunca düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Mardin Tanıtım Günleri Sona Erdi

Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED), Mardin Valiliği ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle İstanbul Feshane’de bulunan Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün süren Mardin Tanıtım Günleri son buldu. Yüz binlerce kişinin katıldığı Mardin Tanıtım Günleri’nde, Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin yanı sıra Artuklu Üniversitesi, ÇATOM, kaymakamlıklar, belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri, farklı kesimlerden odalar, esnaflar ve gazeteler stant açtı. Mardin’in inanç, tarihsel ve kültürel zenginlikleri ve yemek kültürünün tanıtıldığı fuarda, müzik ve halk oyunları grupları canlı performanslarıyla, tanıtım günleri boyunca gelen ziyaretçilere müzik ziyafeti sundu. Mardin Tanıtım Günleri’yle Mardin şehri tüm ihtişamıyla İstanbul’a taşınmış oldu.

Fuarın son gününde yöresel müziklerin performansından sonra Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin organize ettiği etkinlikler yoğun ilgi gördü. Etkinlikler kapsamında Med Kültür Merkezi Koma Êhmedê Xanê Folklor Ekibi, Büyükşehir Belediyesi standı önünden davul zurna eşliğinde sahneye kadar oynayarak geçti. Folklor ekibi, oyunlarını sergilemesiyle birlikte coşku doruğa çıktı. Platform alanında bulunan yurttaşlar, tempoya ayak uydurarak, halay çekti. Folklor ekibinin yöreye özgü gösterisi alkışlar eşliğinde sona erdi.

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin açmış olduğu stantlara yapılan ziyaretlerde, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ve Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür Daire Başkanı Seyfettin Yavuz ve Meclis Üyesi Hafize Aymelek tarafından karşılandı. Fuara ayrıca Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ile Genel Sekreter Ahmet Zirek’te katıldı.

Mardin Tanıtım Günleri, gerçekleştirilen müzik dinletileri ve konuşmalarla 4 günün ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 16:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER