banner113

İmralı'dan mesaj var

BDP milletvekili Pervin Buldan, Öcalan ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmralı'dan mesaj var
Abdullah Öcalan, kendisini İmralı’da ziyaret eden milletvekilleri ile yolladığı mesajda, “Çözüm için üç ayak önemlidir. Bunların başında yasal zemin gelmektedir. İkinci olarak, tarafların ve statülerinin bu yasal çerçeve içerisinde tanımlanması gerekir. Üçüncü olarak da bir izleme kurulunun ya da bir hakem heyetinin sürece dahil olması gerekir” dedi.

KÜRTLER'E YÜKSEKOVA MESAJI

"Gever'da (Yüksekova) hayatını kaybedenler için halkımıza başsağlığı diliyorum. Kürt halkı provokasyonlara gelmemelidir".

Görüşmeye ilişkin ilk açıklamayı Radikal gazetesine yapan, heyetteki BDP milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın dün Yüksekova’da meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Veysel ve Reşit İşbilir için başsağlığı dilediğini ve Kürt halkından provokasyonlara gelmemesini istediğini aktardı.

SEÇİM HESAPLARI ÇATIŞMA NEDENİ

“Her kim ki dar seçim hesapları içerisine düşerek, demokratik hamleleri geciktirirse, kaos ve çatışma şartlarına davetiye çıkarmış olur. Süreç konusunda umudumu halen korumakla birlikte hükümetten daha olumlu bir müzakere girişimi bekliyorum. Bu süreçte inisiyatif ve sorumluluk sahibi olmam dolayısıyla, barışın ve yeni demokratik cumhuriyetin inşası hakkındaki düşüncelerimi bütün Türkiye kamuoyuna anlatabilmem için basın ve diğer iletişim ve temas olanaklarının ivedilikle sağlanması gerekir.”

Öcalan, Nelson Mandela’nın ölümünden duyduğu üzüntüyü de mesajında belirtti.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2013, 00:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER