banner113

Bese Hozat: Barış süreci bitti

Bese Hozat, son üç aydır Türkiye'de yürüyen sürecin ciddi bir tıkanma yaşadığını ifade ederek, hükümetin demokratikleşme paketini 'sürecin bittiğinin deklarasyonu' olarak nitelendirdi.

Bese Hozat: Barış süreci bitti
Kandil'de bulunan KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok ise, Hükümetin Kürt halkanın iradesini, gücü ve Türkiye siyasetini etkileme düzeyini bilmesi gerektiğini ifade ederek, "40 yıl uğraşıldı, sonuçlar ortadadır. AKP bu zihniyette devam ederse kendisinden öncekiler gibi bunun altında kalır. Kürtler zor koşullarda mücadelesini ve varlığını korudu. Biz varlık mücadelesini verdik, varlığımızı kazandık, şimdi özgürlüğümüzü istiyoruz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, İmralı adasında Abdullah Öcalan ile görüşmeye giden BDP heyetinden Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın çıkarılmasına sert tepki göstererek, "Bence heyetin oraya gitmemesi lazımdı. Demirtaş çıkarılınca heyet gitmemeliydi. Ciddi tutum alınmalıydı" dedi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat ise, çözüm süreci konusunda Türkiye'nin bir kaç gün içinde kararını vermek zorunda olduğunu belirterek, sürecin bitirilmesi durumunda her alanda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

"ÖCALAN'IN ÇEKİLMESİ SAVAŞ SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASI DEMEKTİR"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, Öcalan'ın süreçten çekilmesinin her anlamda bir mücadele ve savaş sürecinin yeniden başlaması demek olduğunu ifade ederek, "Sürecin kendisi önderliksiz gitmez yani. Kürt sorunu da önderliksiz çözülmez. Bunu devletin kendiside biliyor. Önderliğin süreçten çekilmesi demek sürecin bir bütün ortadan kalkması ve büyük bir mücadele ve savaş sürecinin başlaması demektir" dedi. Ak Parti Hükümetinin Kürtleri teslim alma üzerinden bir oyalama siyaseti ile süreci götürmek istediğini söyleyen Bese Hozat, şöyle konuştu:

"KÜRTLER KADERİNİ DEVLETE BIRAKMAZ"


"Böyle devam ederse Kürtler kendi sistemini kurar, demokratik özerklik sistemin kurar. Kürtler kendi kaderini devlete bırakmaz. Öz güçleri ile kendi kaderini tayin etme düzeyine gelmiştir. Her türlü saldırıya karşı en etkili bir biçimde savunmasını gerçekleştirecektir. Biz baştan beri devlet ile diyalog ve müzakere dahilinde anayasal çözüm dahilinde Kürt sorununun demokratik çözümünü esas aldık. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Yıllarca çok sayıda proje sunuldu. AK Parti iktidara geldiğinden beri çok sayıda ateşkes uygulandı. Şimdi bir şey çıkmadı. Önderliğimiz cevap bekliyor. Bir şey çıkmasa da Kürtler boyun eğecek teslim olacak değil. Kürtler ne çözümsüz nede seçeneksizdir. Kürtler bölge dengelerinin belirlenmesinde temel aktör durumundadır. Kürtler kendi sistemini devlete rağmen kurar. Kürtler devlet ile uzlaşarak sistemini kurmak istedi. Devlet buna gelmiyorsa Kürtler idari sistemden, ekonomik, eğitimi ve savunma alanına kadar sistemini karacaktır ve kendi savunmasını kuracaktır. Türkiye bu çözüme gelmez ise Türkiye'nin yaşayacağı durum kaç yıl sonra Suriye'nin durumu olacaktır. AK Parti artık son noktaya gelmiş, kararını vermek zorundadır. Ya bu sorunu çözecek, yada ne yapacağını karar vermek zorundadır. Karar aşamasındadır. Çok zamana yayılacak bir süreç değil. Birkaç gün içinde kararını verecektir. Olmasa her alanda yoğun bir mücadele süreci gelişecektir."

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 17:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
f.c
f.c - 11 yıl Önce

ateş olsan nereyi yakarsın, kırk yıldır başaramadığınızı, şimdi mi başaracaksın;mücadele ederken bu halk boş mu duracak, bugüne kadar nasıl savunuldu ve emellerine ulaşamadıysan bundan sonra da ya ulaşamayacaksın, ya da hayaller peşinde koşacaksın...

SIRADAKİ HABER