banner113

Mardin Şehir Stadyumu için Proje Sözleşmesi imzalandı

Mardin Şehir Stadyumu için Proje Sözleşmesi imzalandıTürkiye Yüzyılı’na Yakışır Stadyumu Mardin’e Kazandırmak İçin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yatırım programına alınan Mardin Şehir Stadyumu için Proje Sözleşmesi imzalandı.

Mardin Şehir Stadyumu için Proje Sözleşmesi imzalandı

Bu kapsamda, Mardin’de ön protokolü yapılan yeni stadyumun proje sözleşmesi 08.11.2023 tarihinde imzalandı. Stadyum FİFA standartlarına, modern ve yaşayan tesis normlarına uygun olarak projelendirilecek.

Stadyumda bireysel spor branşları için en az 10 adet antrenman ve eğitim salonu, 15 adet soyunma odası, toplantı salonları, kapalı tribün, doğal çim zemin, 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Stadyum projesinin 21 Aralık 2023 tarihinde tamamlanarak 2024 Ocak ayında ihalesinin yapılması planlanmakta.

Modern Tesislerde Spordaki Başarının Artması Amaçlanıyor

Vali Akkoyun; “Buradaki amaç gençlerimizin, vatandaşlarımızın spor imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak yeterli ve güvenli tesisleri hayata geçirmektir. İnşallah bu tesisler sayesinde gençlerimiz, sporcularımız ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar elde edecek. Tesislerle birlikte başarılarımız artacaktır.”

“Mardin Stadyumu’nun şehrimize kazandırılması nedeniyle, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, Hemşehrimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof.Dr. Vedat Işıkhan’a ve Milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehrimize Hayırlı Olsun…”  ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Mardin Milletvekili Faruk Kılıç’da ” Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla; yatırım programına alınan Mardin Stadyumun proje sözleşmesi yapıldı. Her alanda olduğu gibi Gençlik ve Spor alanında da Mardin’imize katma değer sağlayacak projeleri bölgemize kazandırmaya devam ediyoruz. Güzel Mardin’imize yapılacak bu modern stadyumunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER