banner113

Erbani Halı Saha Futbol Turnuvası Devam Ediyor

Erbani Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Tarafından Düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası Devam Ediyor. Kanaat önderi Mehmet Vejdi Kahraman turnuvaya giderek takımlara başarı diledi.

Erbani Halı Saha Futbol Turnuvası Devam Ediyor

Kızıltepe’de Erbani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve ilk müsabakaları geçen hafta oynanan halı saha futbol turnuvası ikinci hafta maçları ile tüm heyecanıyla devam ediyor. Hafta sonu oynanan müsabakaları bölgenin ileri gelen kanat önderlerinden çiftçi, işadamı, siyasetçi Mehmet Vejdi Kahraman da takip etti.

İlki 2019 yılında 40 köyün katılımıyla yapılan Erbani kaynaşma futbol turnuvasının ikincisi 40 yaş üstü kategorisinde geçen hafta sonu başlamıştı.

Bölgede büyük ses getiren ve bölge insanının birbirlerini tanıması ve kaynaşması amacıyla Erbani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen halı saha turnasına 10 Erbani aşiret boyunun 40 yaş üstü futbol takımları katılıyor.

Turnuvaya davet edilen Mehmet Vejdi Kahraman maç öncesi takımlara başarı dileyerek, “Bugün Erbani yardımlaşma ve dayanışma derneğinin koordinasyonunda yapılan halı saha futbol turnuvasında Erbanilerin Derkosi ve Mehfeliti kolları arasında yapılan maça davet edildim. Erban bölgesine bağlı köylerin gençlerinden meydana gelen bu turnuva, hem gençlerin birbirleriyle samimi ilişkiler kurmalarına, hem birlikte zaman geçirerek birbirlerini daha iyi tanımalarına vesile olmaktadır.

İnsanı bedenen ve zihnen sağlıklı bir bireye dönüştüren bu sportif faaliyetlerin bölgemizde daha çok yaygınlaşması ve birbirleriyle akraba olan gençlerimizin daha sıcak ve dostane ilişkiler kurmasının önünü açan bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim.

Mardin’imiz de gençlerimizin katılım sağladığı ve kendi aralarında daha farklı sportif organizasyonlar kurarak daha çok sosyalleştiği ve kaynaştığı faaliyetlilerinin artmasını umut ediyorum. Bunun için elimizden gelen desteği ve yardımı seferber etmeli ve insanların birlikte keyifli ve verimli zamanlar geçirmesini sağlamamız gerekir.

Biz büyük bir aileyiz ve aynı şehirde ortak bir yaşamı birlikte kuruyoruz. Birbirimize daha çok pas vermek, birbirimizin attığı gole sevinmek, birbirimizi centilmence karşılamak, birbirimizi muhabbetle kucaklamak için bir araya gelmekten başka bir çaremiz yok. Çünkü biz bir araya gelince güzelleşiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Koser halı sahada hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri 13.00 – 17.00 saatleri arasında oynanan turnuva maçlarının yaklaşık 1 ay sürmesi bekleniyor.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER