banner113

Hür Aday Kılınç: Siyasetimiz Hak batıl çizgisidir

Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, yapacakları siyasetin hak batıl çizgisi doğrultusunda olacağını dile getirdi.

Hür Aday Kılınç: Siyasetimiz Hak batıl çizgisidir
Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve İlçe Başkan Yardımcısı Şeyhmus Karaalp’ın da hazır bulunduğu yemekli basın toplantısında genelde ülke sorunları konuşulup çözüm önerileri ve yapacakları siyasi çizgi hakkında görüşler dile getirildi.
Kendilerini kırmayarak davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Irak Kürdistan’ı başkenti Erbil’de yapılan bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Sadettin Şan (29)  ile Bilind Önen’e (35) ailelere başsağlığı dileyerek yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getirdi. Bu saldırıyı yapanların İslam’la alakasının olmadığının altını çizen Kılınç, Hür adaylardan eski genel başkan Zekeriya Yapıcıoğlu  ile genel başkan yardımcısı Bahattin Temel’in Diyarbakır’daki taziyeye kendisinin ise Derik’teki taziyeye giderek ailelere başsağlığında bulunduklarını ifade etti.

“Siyasetimiz hak batıl çizgisidir.”
Adil olmayan seçim barajına parti kurmadan öncede karşı olduklarını belirten Kılınç, “Malumunuz yüzde 10 luk Seçim barajından dolayı partimiz Hür Dava Partisi bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldı. Biz parti olmadan öncede Adil olmayan seçim barajına karşıydık. İnşallah 9 ilde blok şeklinde bağımsız adaylarla seçime gireceğiz. Yapılan kamuoyu yoklaması ve istişareler sonucu Mardin için adımız ön plana çıktı. Partimizin teklifi doğrultusunda adaylığı kabul ettim. Biz yola çıktığımızda kirli siyaset yapmayacağımızı söyledik. Siyasetimiz hak batıl çizgisidir. Gerçek hak olan hangi partiden gelirse destek vereceğiz. Ama yanlış bizim taraf tanda olsa karşısında duracağız. İnşallah doğru siyaset yolunda yapamayacağımız vaatleri halka söylemeyeceğiz ve onun sözünü vermeyeceğiz. bunu bir demogoji veya siyasi amaca ulaşmak için kullanacağımız bir argüman değildir.”
“Sıfır dış politikada diyenler bugün komşularıyla büyük sorunlar yaşıyorlar.”
Dindar nesil yetiştireceğiz diyenlerin gençlerin midesini doldurup manevi açlığı gidermediklerine vurgu yapan Kılınç, “Eğer Allahın izniyle seçilirsek mecliste halkımızın tüm sorunlarını dile getireceğiz. 1982 anayasasının değişmesi için özellikle çaba sarf edeceğiz. İç dış ilişkilerimizde sıfır politikadan bahsedenler bugün komşularıyla büyük sorunlar yaşıyorlar. Dış politikalarında emperyalistlerin amaçları doğrultusunda politika belirlenmeye karşı çıkıp İsrail’i tanıyan kararın kaldırılması hususunda çaba sarf edeceğiz. İş güvenliği hususunda gerekli yasaların çıkarılmaları için çalışacağız. Dindar nesil yetiştireceğiz diyenler gençlerin midesini doldurdular ama manevi açlığı gidermediler. Bize göre mecliste İslami muhalefet eksikli var. İslam’ı referans alan ve hükümete İslami muhalefeti yapacak partiye ve kadrolara ihtiyaç vardır.” Diye konuştu.
 “Tüm zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz”
Dış borca Yılda 50 milyar ödeme yapıldığına dikkat çeken Kılınç, “Zinayı serbest kılan yasanın kaldırılması için çaba harcayacağız. Toplumsal yozlaşma ve boşanma hırsızlık içki gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz. Faize dayanan ekonomiye karşıyız ve ekonominin sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışacağız. Dış borçlar almış başını gidiyor yılda 50 milyar dolar dış borca ödeniyor. Diye belirtti.
Geçmişte üniversite statüsünde olan medreselerin önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Kılınç, Medreselerde mezun olan gençlerin ilahiyat fakültesinde denklik icazet almaları sağlaması için hükümete baskı uygulayacaklarını söyledi.
 Anayasada Türk laik ayrıştırıcı terimlerden arındırılması gerektiğini inandıklarını ve ana dilde eğitimin önünün açılması gerektiğini belirten Kılınç, “dört parça Kürdistan arasında suni sınırların kaldırılmasını talepte bulunacağız. Bu başarılmazsa bile gidiş gelişlerde kolaylık sağlanması için çaba sarf edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Kılınç, son olarak Şeyh Sait, Seyit Rıza ve Üstad Bediüzzaman gibi şahsiyetlerin mezar yerlerinin tespiti ve iade-i itibar sağlanması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 13:30

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
abdu
abdu - 9 yıl Önce

Iste adayimiz

SIRADAKİ HABER