banner113

Dikmen’de newroz ateşi yakıldı

BDP Mardin Kızıltepe ilçe Seçim Komisyonu PKK Lideri Abdullah Öcalan için başlatılan imza kampanyasına destek amaçlı Kızıltepe Dikmen (Hêşerî) köyünde halkla bir araya gelerek şölen verdi. Yapılan yapılan şölende newroz ateşi yakıldı.

Dikmen’de newroz ateşi yakıldı

Şölene BDP Kızıltepe ilçe örgütü, BDP Kızıltepe belediyesi eş başkan adayları İsmail Asi ve Leyla Salman, Kızıltepe belediye başkanı Ferhan Türk ve çok sayıda kişi katıldı. Burda yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında BDP Kızıltepe belediyesi eş başkan adayları Asi ve Salman, çocuklarla beraber newroz ateşini yaktı. Yakılan ateşin ardında kısa bir konuşma yapan BDP  Kızıltepe belediyesi eş başkan adayı Leyla Salman, 30 Mart’ta Kürt halkının ve PKK Lider,i Abdullah Öcalan’ın da özgürleşeceğini söyledi. Salman’ın konuşmasının ardında kısa bir konuşma yapan BDP Kızıltepe eş belediye başkan adayı İsmail Asi, ise yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek bu konuda Kürt halkının birlik olması gerektiğini söyledi. Kürt halkının birlik olduğu takdirde başarıya ulaşağını dile getiren Asi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın da yapılacak yerel seçimlerde Mardin’den rekor beklediğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Asi, yerel seçimlerin özgürlük günü olacağını ve 30 Mart’ta tüm sistem partilerini burdan sileceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardında sıtand kurularak PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza toplanırken, çekilen halaylar ve söylenen şarkılarla şölen geç saatlere kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 00:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER