banner113

`Dersim, Zilan ve Roboski zihniyeti aynıdır`

Roboski katliamının 2`nci yıldönümü nedeniyle HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatı adına bir basın açıklaması yayımlayan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmud Kılınç, 2 yıla rağmen halen katliamın faillerinin ortaya çıkarılmadığına dikkat çekti.

`Dersim, Zilan ve Roboski zihniyeti aynıdır`
MARDİN- Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde 34 sivilin Türkiye savaş uçaklarıyla katledilmesinin 2. yılı nedeniyle Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Teşkilatı adına bir basın açıklaması yayımlayan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmud Kılınç, katliamın üzerinden geçen iki yıla rağmen, halen bu insanlık suçu sayılan katliamı işleyen failler ve bu emri veren güçlerin ortaya çıkarılmadığını veya çıkarılmak istenmediğine dikkat çekti.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kılınç basın açıklamasında, "İsminde Adalet bulunan bir partinin iktidarında, eğer bu katliam örtbas edilmek isteniyorsa, bu olayın failleri ve perde arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılıp teşhir edilmiyorsa, ister ismi devlet olsun, ister hükümet; adaletten ve eşitlikten dem vurmalarının artık hiçbir anlamı kalmamıştır." Diyerek şöyle devam etti: " Bu katliam, sistemin daha önce işlemiş olduğu katliamlardan hiçbir farkı yoktur. Geçmişte Dersim`de ve Zilan`da binlerce masumu katleden zihniyet neyse, bugün Roboski katliamını da yapan zihniyetle aynı zihniyettir. Ve bu sistem var olduğu sürece bu ne ilk, ne de son katliam olacaktır." Dedi.

"Katliamın faillerini ortaya çıkarmayan yetkililer de bu katliamın ortağıdırlar"
Devletin adalet mekanizmasının iflas ettiğinin altını çizen Kılınç, uzun süren araştırma ve inceleme sonucunda oluşturulan raporlarda sadece `Kasıt yok` denilerek bu katliamın örtbas edildiğini belirterek, "Roboski katliamına imza atanlarla birlikte, devletin bütün imkânları ellerinde bulunmasına rağmen bu katliamın faillerini ortaya çıkarmak için, ciddi bir çalışma yapmayan yetkililer de bu katliamın ortağıdırlar. Halk nezdinde suçlu sayıldıklarını bilmelidirler." İfadelerine yer verdi.

Kendi açılarında yapılan hak ihlalleri, cinayetler ve haksızlıkların hiçbir surette zaman aşımına uğramayacağını ifade eden Kılınç, daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Değil 20 yıl 100 yılda geçse; Er geç halk bunun hesabını soracaktır. Bizler de Hür Dava Partisi Mardin İl Teşkilatı olarak haklarını arayanların savunucusu ve yanında olacağımızı belirtmek isteriz."
Kılınç son olarak, Roboski katliamında hayatını kaybedenlere Allah`tan Rahmet, diledi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 23:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER