banner113

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında sözleşme imzaladı

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında sözleşme imzaladı

Kızıltepe Belediye binasında yapılan imza törenine Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk,Belediye Başkan yardımcıları Leyla Salman,Şemsettin Sulhan, Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa, DİSK/Genel İş Sendikası Kızıltepe Baştemsilcisi Şakir Şahin, Şube sekreteri Davut Bozan,İnsan Kaynakları Eğitim ve Personel Müdürü Mehmet Nuri Alpaslan,Zabıta Müdürü Hasan Çakı,Mali Hizmetler Müdürü Şeyhmus Bayram,Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Hadi Ertaş,Tüm Bel-Sen kızıltepe temsilcileri Emine Yaşar Öcalan  Yusuf Öztürk ve personeller katıldı.

Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa, 5 yıllık dönemde Belediye Başkanımız Ferhan Türk’ün emeğe duyduğu saygıdan dolayı Kızıltepe Belediyesine, yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İktidarın, kamu çalışanlarına, işçi sınıfına, taşeron çalışanlara, diğer asgari ücretli kesime, İş Kur çalışanlarına bakışının hayra alamet olmadığını belirten Karaboğa, çalışanların ev kirasına, elektriğine, suyuna yetmeyen asgari ücrete mahkum edilmeleri insaf ölçülerine sığmaz. Bu konuda bütün çalışanların ortak mücadele etrafında birleşmesi lazım. Tüm Bel Sen olarak imzaladığımız sözleşmelerle kısmi iyileştirmeler yapıyoruz ancak diğer iş kollarında büyük sıkıntı var. Bu sözleşme kamu emekçilerinin yıllarca vermiş olduğu grevli toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesine bir katkı olarak algılanmalıdır.Bundan dolayı Başta Belediye Başkanımız Ferhan Türk olmak üzere,tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. dedi.

2013-2014 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi töreninde bir açıklama yapan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, çalışanların hepsini bir aile gibi gördüklerini söyledi. Türk,siyasetimizle, sendikalarımızla ve emekçi arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz.Bu birlik beraberliğimizi sonuna kadar devam edecek. Belediye olarak imkânlarımız elverdiği ölçüde çalışanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz her zamanda destek olmaya çalışacağız, İnşallah önümüzdeki yıllarda da çalışan memurumuza toplu sözleşmede daha fazla destek vereceğiz.dedi.

Konuşmalarının ardından Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa sözleşme metnini imzaladı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 08:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER