Midyat’ta Organik Köy Ürünleri Pazarı Açıldı

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı kırsal mahallelerde (köylerde) yetiştirilen organik sebze ve meyveler için kapalı organik köy ürünleri pazarı açıldı.

Midyat’ta Organik Köy Ürünleri Pazarı Açıldı
 Gölcük Mahallesinde Midyat Belediye tarafından yaptırılan organik köy ürünleri pazarı düzenlene törenle hizmete girdi.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Midyat Belediye Başkanlığımız tarafından, özellikle köylerdeki küçük üreticilerimizin temiz hijyenik bir ortamda ürünlerini satabileceği, tüketiciye ulaştırabileceği bir semt pazarımız açılışında bir arada olduklarını anımsattı.

Kaymakam Tekin Dundar; “bu tatbiki özellikle Midyat gibi tarihi ve turistik bir yer için önemli bir yatırım. Biz özellikle küçük üreticimize bu konuda destek olduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Umarız ki üreticilerimiz üretmeye devam eder. Bu tür yerlerde, temiz ve hijyenik ortamlarda rahat ortamlarda ürünlerini tüketicilere, turistlere ve vatandaşlara ulaştırırlar. Vatandaşımız daha önce gayri hijyenik ortamda, istemediğimiz görüntülerde ürünlerini satmak durumunda kalıyordu. Ama bu hizmetle beraber inşallah daha güzel, daha temiz bir ortamda ürünlerini satabilecekler, tüketiciye ulaştırabilecekler. Bu hizmette emeği geçen başta belediye başkanımıza ve bütün belediye çalışanlarına vatandaşlarımız, üreticilerimiz, çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” Diye konuştu.

-Pazar yerlerini mahallelerde de çoğaltmaya çalışacağız

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de, Belediye’ye ait oto yıkama yeri olduğunu kaydederek, “ mahalleli, komşular rahatsız oluyorlardı. Gelen şikâyetler üzerine durum değerlendirmesi yaptık Kaymakamımızla ve buranın en uygun olarak organik köy ürünleri pazarı olabileceği kanaatine vardık. Biz belediye olarak burayı projelendirdik. Ve bugünde değerli Midyat kaymakamı ve protokol üyeleri ile beraber açılışını yaptık.  Daha önce esnafımız, vatandaşlarımız sokak aralarında, caddelerde ürünlerini satmaktadır. Bu gün gördük ki artık tertemiz bankların üzerinde, tezgâhlarının üzerinde ürünlerini satmaktadırlar. Midyat’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu tür Pazar yerlerini mahallelerde de çoğaltmaya çalışacağız. Teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi. 

İlçe merkezinde üreticileri tarafından satışa sunulan köy ürünlerini daha güvenilir ve daha lezzetli bulduklarını belirten vatandaşlar ise aldıkları ürünleri güvenle tükettiklerini söyledi.

Pazarcı esnafı Zeki Özdemir, “Organik Köy Ürünleri Pazarı açılması bizim için çok iyi oldu. Allah başkanımızdan razı olsun. Doğal ürünlerimize direk buradan satışa sunacağız.” dedi.

Açılışın ardından Başkan Şahin, pazardan alışveriş yaptı. 

Kırsal mahallelerde yetiştirilen; yoğurt, süt, yumurta, kavun, karpuz, incir, acır, domates, yeşilbiber, patlıcan, bamya, soğan, salatalık, acur, gibi ürünler sebze ve meyveler organik köy pazarında tüketicilerin hizmetine sunulacak.

Yetiştiriciler tarafından taze olarak toplanan organik köy ürünleri fiyat bakımından da daha ucuz olduğu için tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2020, 12:07

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER