banner113

Kızıltepe’de Aşure Bereketi

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Gönülelçileri tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure pişirilip dağıtıldı.

Kızıltepe’de Aşure Bereketi
 Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Gönülelçileri tarafından hazırlanan aşureler; Kızıltepe Sosyal Vefa Destek Grubu, Sağlık Çalışanları, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine belediye ekipleri tarafından ulaştırıldı. Aşurenin yapım aşamasında Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın Eşi Dilek Çam öncülüğünde Kızıltepe Gönülelçileri de yer aldı. Aşurenin içerisinde geleneklere uygun olarak; fasulye, nohut, buğday, fındık, incir, kayısı, bade,  kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, nişasta ve şekerden oluşan 12 çeşit malzeme kullanıldı. Covıd19 tedbirlerine dikkat çeken  olan Maske- Mesafe-Temizlik (TMM) gibi uyarılarla aşureler süslendi.

Aşureleri paketleyip vefa ekibine teslim eden Kızıltepe Gönülelçileri, 7 bin kişiye aşure ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı. Aşure birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesidir diyen Dilek Çam: “ Pandemi süresince fedakarca emek sarf eden sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize ve vefa çalışanlarımıza insanlık tarihi kadar eski olan aşure tatlımızı gönderiyoruz. Afiyet olsun.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2020, 12:07

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER